Populaire Duikersgids Getijdenplanner blijft gratis in nieuwe app

Dit bericht is geplaatst op 8 april 2021
Populaire Duikersgids Getijdenplanner blijft gratis in nieuwe app

Met dank aan ontwikkelaar Dick Zeeman

De Duikersgids Getijdenplanner is al jaren gratis beschikbaar in de Duikersgids app? Dat blijft zo in de nieuwe versie van de app die dit jaar gelanceerd wordt. De planner berekent automatisch hoe laat je in de Oosterschelde te water kunt en wordt gratis door de Duikersgids en door ontwikkelaar, Dick Zeeman, beschikbaar gesteld. Duik jij in de Oosterschelde? Je vindt de getijdenberekeningen elk jaar gratis in de app. Duikersgids Support Team: Dick Zeeman.

Duiken in de Oosterschelde 

Inmiddels vertrouwen honderden Oosterscheldeduikers al meer dan 7 jaar op de gratis Duikersgids Getijdenplanner. Zij maken geen gebruik meer van het getijdenboekje waarmee je de getijdenberekeningen zelf moet maken. De getijdenplanner is alleen gratis in de Duikersgids app. Op de website heb je voor de getijdenplanner een Duikersgids abonnee code nodig. Waarom stellen we deze functionaliteit gratis beschikbaar? Dit is de wens van ontwikkelaar Dick Zeeman. Daarnaast doen we op deze wijze iets terug voor sportduikers in Nederland en België en stimuleren we het duiken in de Oosterschelde. Een van de mooiste en meest gevarieerde duikgebieden in Nederland. De planner blijft in de nieuwe versie van de Duikersgids app gratis beschikbaar.

Werking Duikersgids Getijdenplanner

Hoe werkt de Duikersgids Getijdenplanner? De planner berekent de tijden waarop je veilig in de Oosterschelde te water kunt gaan. Zoek een duikstek op, selecteer een datum en bekijk het resultaat. Daarnaast voorziet de getijdenplanner in gegevens van Rijkswaterstaat op basis waarvan de berekeningen gemaakt worden. Deze basisinformatie is geen berekening maar een overzicht van alle hoog- en laagwaterstanden voor het hele jaar. De planner werkt voor een groot aantal duikplaatsen in de Oosterschelde maar niet voor allemaal. Op de betreffende duikstekpagina's vind je een weergave van de getijdenplanner met de berekening van vandaag. Bekijk als voorbeeld de Bergse Diepsluis Oesterdam als je over een code beschikt. Bekijk dezelfde duikstek in de app als je geen code hebt. 

Disclaimer getijdenplanner

Let wel! Een getijdenplanner is nooit honderd procent accuraat. Een verschil van enkele minuten is normaal maar de foutmarge kan ook oplopen tot meer dan een kwartier. Dit heeft te maken met externe factoren zoals wind, stroomsnelheid en onverwachte stromingen. Maar, ook eventuele foutjes in de code kunnen invloed uitoefenen op het resultaat. Beoordeel dus altijd de omstandigheden ter plaatse. Check de stek! Heb je vragen over de getijdenplanner of heb je fouten ontdekt? Laat het ons weten. De Duikersgids aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit bugs, fouten, onvolkomenheden of achterhaalde gegevens in de Duikersgids Getijdenplanner. Heb je de Duikersgids app nog niet? Je kunt hem hier gratis downloaden

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht