Spannende nieuwe ontwikkelingen in duikstekken

Dit bericht is geplaatst op 19 november 2021
Spannende nieuwe ontwikkelingen in duikstekken

Jammer dat het afzinken van het treinstel niet doorging.

In Nederland bestonden in 2015 plannen om een oud treinstel af te zinken ten behoeve van sportduikers. De voorbereidingen waren ver gevorderd maar details werden nog niet bekend gemaakt. Helaas is het plan niet doorgegaan. Komen er in het nieuwe duikseizoen wel spannende nieuwe ontwikkelingen tot stand? Zeker wel. Je leest het in dit bericht en in de nieuwe Duikersgids. Abonneer je nu.

Duiken in Nederland en België

Het afzinken van wrakken of het aanleggen van duikfaciliteiten is vaak een langdurig proces dat niet zelden strandt. Het wrak dat ooit zou worden afgezonken bij de Bergse Diepsluis kwam er nooit en ken je de Chinook helikopter nog die nooit de bodem van 't Veenmeer heeft gezien? Soms gaat het wel goed, bijvoorbeeld in het geval van de Kiekuut al gingen daar meerdere jaren van uitstel overheen. Het treinstel, dat in 2015 zou worden afgezonken, was reeds aangekocht met de bedoeling om het te strippen en klaar te maken voor transport. Het wachten was alleen nog op de betreffende gemeente om de plannen goed te keuren. Het zou het eerste treinstel zijn dat in Nederland voor sportduikers werd afgezonken. Was het een hoax? Lag de gemeente dwars? We weten het nog steeds niet.

Nieuwe ontwikkelingen 2022

Wat kun je voor 2022 verwachten? Er zijn in 2022 zeker nieuwe ontwikkelingen bij duikstekken te verwachten. We melden in de nieuwe Duikersgids over een aantal duikstekken iets nieuws. Daarbij moet je denken aan een duikcentrum aan het water, een nieuw duikparcours en diverse nieuwe duikfaciliteiten. De nieuwe Duikersgids wordt ook dit jaar weer een verrassing! We hebben ongeveer 16 nieuwe duiklocaties weten te ontdekken, waarvan eentje in België. Verder vermelden we in de gids een vijftal duikstekken als tip! Wat is er op de toplocaties veranderd op het gebied van zicht of voorzieningen? Welke duikstekken vallen op? En, welke komen er nieuw bij in jouw omgeving? We geven je jaarlijks een overzicht en een advies. Abonneer je nu!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht