Chinook helikopter gearriveerd bij 't Veenmeer

Dit bericht is geplaatst op 18 juni 2017
Chinook helikopter gearriveerd bij 't Veenmeer

De Chinook helikopter, die door Duikteam Karibu Divers wordt afgezonken in 't Veenmeer, is gisterenmorgen aan de plas gearriveerd. Na lang zoeken is eindelijk een (anonieme) vervoerder gevonden die de klus kon klaren. Het transport vanuit Hoornsterzwaag nam ongeveer 3 uur in beslag. De Chinook wordt dit jaar afgezonken op 10 meter diepte. Een datum en locatie zijn nog niet bekend.

Duiken Chinook helikopter Veenmeer

Met het transport is een belangrijke fase afgerond. Toch zal het nog enkele maanden duren voordat jij duikt naar een Chinook helikopter in 't Veenmeer. De machine is ten behoeve van het transport deels gedemonteerd en moet nu weer in elkaar gezet worden. Ook het afzinkklaar maken en verven zal enige tijd in beslag nemen. Het projectteam van Duikteam Karibu Divers wil de helikopter een opvallende kleur geven, voor een betere zichtbaarheid onderwater.

Transport verliep perfect

Karibu Divers spreekt haar lof uit voor de transporteur die voor een foutloos en veilig transport zorgde. De kosten voor het transport worden gedekt door het Recreatieschap Veenmeer, dat ook garant staat voor de takelkosten bij de tewaterlating. Duikteam Karibu Divers wil met dit project het duiken in 't Veenmeer nog mooier maken. Het is de bedoeling dat het wrak voor duikers van alle niveaus bereikbaar wordt. Verder komt er een groot platform op het toestel waar duikers en duikscholen vrij gebruik van mogen maken. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht