Transportprobleem helikopter Veenmeer. Wie helpt...?

Dit bericht is geplaatst op 8 juni 2017
Transportprobleem helikopter Veenmeer. Wie helpt...?

De Chinook helikopter, die afgezonken wordt in 't Veenmeer in Drenthe, is klaar voor transport. Maar... Duikteam Karibu Divers heeft een probleem. Op een dieplader is de 6 ton wegende helikopter 30 cm. te hoog en 40 cm. te breed. "Het is of de assen eraf," zegt Peter Looij, voorzitter van Duikteam Karibu Divers, "of slepen met een zwaar voertuig zoals een traktor." Wie helpt.....! Deel in ieder geval dit bericht! 

Wie helpt.....?

Ben jij in het bezit van een zwaar voertuig dat de klus kan klaren? Of ken je iemand anders die kan helpen? Mail dan naar Peter Looij om je diensten aan te bieden. Het euvel kwam vorig week woensdag aan het licht, nadat leden van Duikteam Karibu Divers de Chinook deels gedemonteerd hadden. Nadat de rotorbladen en de behuizing van de rotormotoren verwijderd waren, bleek de helikopter net iets te hoog en te breed om op een dieplader de weg over te mogen. Het demonteren van de assen om de heli te verlagen is een hele klus. Daarom is alle hoop er nu op gevestigd de Chinook naar zijn nieuwe bestemming te trekken. 

Duiken 't Veenmeer

De afstand van Hoornsterzwaag, waar de heli nu nog in een weiland staat, naar 't Veenmeer is ongeveer 40 kilometer. Het gevaarte weegt 6 ton en is 11 meter lang, 3 meter breed en 6 meter hoog. Exacte gegevens zijn te verkrijgen bij Duikteam Karibu Divers. Mocht de oproep geen resultaat opleveren, dan duiken we voorlopig wellicht niet naar een Chinook in 't Veenmeer. Delen dus.....!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner,
elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht