Stop met het kapot snijden van netten!

Dit bericht is geplaatst op 17 juni 2021
Stop met het kapot snijden van netten!

"Laat de netten met rust, hoe zielig je het ook vindt."

Wederom zijn bij een duikplaats netten vernield. Ditmaal bij Den Osse Nieuwe Kerkweg. Dit meldt Frank van Doorn op zijn Facebookpagina. Eerder deze maand werden fuiken vernield bij Zoetersbout. Het is niet bewezen dat sportduikers de daders zijn. Sommige leden van Duikersgids Support Team wijzen hier nadrukkelijk op. Foto: Frank van Doorn. Duikersgids Support Team: Marcel Koudstaal. 

Actie wordt afgekeurd

"Ik snap dat je het zonde vindt van die mooie kreeften," post Frank bij zijn foto, "maar het slopen van netten zet alleen maar kwaad bloed. De vissers betalen een flink bedrag om te mogen vissen en de netten zijn ook niet gratis. Daarbij mogen ze niet alle gevangen kreeften meenemen. Dit is niet de oplossing. Laat de netten gewoon met rust, hoe zielig je het ook vindt." Leden van Duikersgids Support Team reageren zeer verbolgen en keuren de actie af. Albert Jan Hoff: "De overheid verleent een vergunning aan de vissers en controleert daar ook op. De vissers betalen hiervoor. Je mag er tegen zijn maar ga dan naar de politiek en niet naar de vissers!" Glenn Biscop: "Blijf van andermans spullen af. Het is hun broodwinning en die netten zijn hun eigendom." 

Iedereen kan duiken en snijden

Sommige duikers in Support Team zijn voorzichtig met het aanwijzen van een groep schuldigen en maken ons hierop attent via een persoonlijk bericht. "Iedereen kan in principe duiken en iets kapot snijden," zeggen ze. "Het feit dat je met een duikuitrusting om weet te gaan maakt je nog geen actieve sportduiker. Sportduikers zijn veelal natuurliefhebbers die prima beseffen dat ze hun hobby met dit soort acties in discrediet brengen en de mogelijkheden om te duiken alleen maar beperken." Hoe denk jij over dit standpunt? En wat denk je dat er gedaan kan worden om tot structurele oplossingen te komen? Praat mee in Duikersgids Support Team.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht