Duikkaarten gratis in Duikersgids app

Dit bericht is geplaatst op 12 april 2021
Duikkaarten gratis in Duikersgids app

De meeste kaarten blijven zo lang dit haalbaar is gratis.

De Duikersgids stelt al meer dan 7 jaar honderden duikkaartjes beschikbaar aan sportduikers in Nederland en België. Je kunt de meeste van onze duikkaarten gratis bekijken in de Duikersgids app. Je kunt de app gratis downloaden. Voor nieuw ontdekte duikstekken en duikkaarten op de website heb je de Duikersgids abonnee code nodig. Abonneer je nu. Je krijgt dan meteen toegang tot alle andere abonnee content. 

Ook gratis in nieuwe Duikersgids app

Met het gratis beschikbaar stellen van duikkaarten wil de Duikersgids een bijdrage leveren aan de duiksport. Jarenlang was het ontbreken van duikkaarten een probleem. Van veel duikplaatsen was geen goede kaart beschikbaar. Ook waren veel duikkaarten onvolledig of gedateerd wat het duikplezier en de duikveiligheid niet ten goede kwam. Inmiddels kan elke duiker al meer dan 7 jaar, naast de gratis Duikersgids Getijdenplanner, ook gratis beschikken over actuele duikkaarten. Ook in de nieuwe Duikersgids app, die dit jaar wordt gelanceerd, blijven de meeste duikkaarten gratis. Dit proberen we vol te houden zo lang dit haalbaar is. Openen de kaartjes niet op jouw device of ervaar je bugs? Deze worden gefixt met de lancering van de nieuwe Duikersgids app. Je kunt je nog steeds aanmelden als tester. Abonnees krijgen daarbij voorrang. 

Gebruik gratis duikkaarten

Hoe kun je de gratis duikkaarten in de Duikersgids app gebruiken? Swipe de thumbnail van de kaart naar links om op de duikstekpagina meer kaarten te zien. Klik op de kaart om deze te openen en beweeg de kaart om alle details te bekijken. Je kunt ook inzoomen op de duikkaarten. Maak gebruik van de functionaliteit die Android en iOS hiervoor op je device aanbieden. Behalve het gebruiken van de kaarten, kun je ook helpen om ze up to date te houden. Geef je updates door via Duikersgids Support Team, per mail of straks via onze nieuwe portal. Je kunt ook wijzigingen doorgeven in je logbericht. Zo houden we de informatie voor iedereen actueel. Op duikersgids.nl zijn de kaarten alleen met een abonnee code toegankelijk. Toch kun je ook daar al heel wat zien. Probeer het uit.

Gebruiksrecht Duikersgids

Hoe komen we aan duikkaarten? Veel sportduikers maken duikkaarten ten behoeve van hun duikopleiding en stellen deze beschikbaar aan de Duikersgids. Daarnaast worden elk jaar duikkaarten gemaakt bij het in kaart brengen van nieuwe duikstekken. Duikers, die hiervoor te water gaan, ontvangen van ons een Duikersgids muts. Alles gebeurt op vrijwillige basis en nooit in opdracht. De Duikersgids is niet bevoegd om duikers onderwater werkzaamheden te laten verrichten. Hoe worden de duikkaarten gemaakt? De eenvoudigste manier is een screenshot te maken van Google Maps en deze in te tekenen. Alle duikgerelateerde gegevens zijn belangrijk om op de kaart weer te geven zoals, de windroos, instapplaats, eventuele voorzieningen, parkeerplaats, onderwaterobjecten, duikrouten, enzovoort. Duikkaarten zijn eigendom van Duikersgids en mogen niet zomaar gekopieerd en gedeeld worden.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht