Verkenningsduik in de Brink. Een plas met potentie?

Dit bericht is geplaatst op 20 augustus 2021
Verkenningsduik in de Brink. Een plas met potentie?

Nu nog slecht zicht en weinig leven te zien.

Onze zoektocht naar nieuwe duikstekken gaat onverminderd voort. Vandaag maakten Jody Boelen en Rob Dahler van duikbuddygezocht.nl een verkenningsduik in de Brink, na een tip van Duikcentrum Eindhoven. Een plas met veel potentie. We zijn alleen wat te vroeg. Duikersgids Support Team: Jody Boelen. 

Duiken in Nederland

Het zoeken naar duikstekken heeft inmiddels acht nieuwe locaties opgeleverd. Het is geen makkelijke klus. Het speurwerk voert langs allerlei instanties, gemeentelijke afdelingen en provincies. Gelukkig krijgen we veel hulp van duikers, maar ook duikscentra zoals Duikcentrum Einhoven en De Blauwe Zeester leveren een belanhrijke bijdrage. Het duiken gebeurt overigens altijd op eigen initiatief. De Duikersgids is niet bevoegd om onderwater werkzaamheden te laten uitvoeren. De testduik van vandaag verliep voorspoedig maar het leverde geen nieuwe duikstek op. "Het hele gebied was omheind," aldus Jody. "De plas wordt gepacht door Hengelsportvereniging Deurne."

Stek met potentie

De duikers gingen bij een visplek kopje onder. Jody: "Het zicht was erg slecht omdat het een actieve afgraving is." Dit was ons niet bekend, er wordt nog tot 2026 in deze plas gewerkt. "Toch heeft de Brink potentie," vervolgt hij. "We zagen op 15 meter diepte grote leemformaties die op sommige plekken behoorlijk overhingen. Dat was wel even oppassen. Behalve een klein visje en een zoetwaterkwal hebben we niet veel gezien, maar als er gehengeld wordt zit er leven. Misschien wordt het wat als de zandzuigers worden stilgelegd. Voorlopig is het niet de moeite waard." Recreatie in de Brink is verboden. De plas heeft officieel geen naam maar staat bij Duikcentrum Eindhoven bekend als de Brink. We houden het in de gaten.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht