Een blik achter de schermen bij Deep Dive Dubai. Wauw.....!

Dit bericht is geplaatst op 12 juli 2021
Een blik achter de schermen bij Deep Dive Dubai. Wauw.....!

Boeken kan vanaf eind juli.

Er zijn nieuwe beelden verschenen van Deep Dive Dubai. Met 60 meter de diepste duiktoren ter wereld, met een officiele vermelding in het Guinness Book of Records. Dieper nog dan het onlangs in Polen geopende, 40 meter diepe Deepspot. De video neemt je mee naar plekken die je nog niet gezien hebt. Video: Khaleej Times. Bekijk video:

Duiken in Dubai

Deep Dive Dubai. Iedereen heeft het erover. Schrikt de diepte je af? Het is een duiklocatie voor iedereen, met de meeste bezienswaardigheden op diepten die ook voor jou bereikbaar zijn. Directeur Jarrod Jablonski vertelt er alles over. Hij wordt geinterviewd door een verslaggever van Khaleej Times, die vervolgens zijn eerste duikervaringen opdoet. De toren is om exact te zijn 60.02 meter diep en bevat 14 miljoen liter water. Het equivalent van 6 Olympische zwembaden. De watertemparatuur wordt constant op 30 graden gehouden. Het water wordt elke 6 uur gefilterd en gecirculeerd door kiezelhoudend vulkanisch gesteente, via een door de NASA ontwikkeld filtersysteem.

Verzonken stad

Noemenswaardig is verder vooral de verzonken stad, compleet met een verlaten straat, garage en een speelhal. De stad wekt de indruk net verlaten te zijn. Je ziet woningen, auto's en een motor staan alsof er net nog geleefd werd. Maar er is in Deep Dive Dubai nog veel meer te ontdekken. Boeken kan helaas nog niet of je zou Will Smith moeten heten. De acteur dook er al en plaatste een video op Youtube. Ook de kroonpris van Dubai mocht al een kijkje nemen onder water. Gewone stervelingen moeten wachten tot het eind van deze maand. Wie nog niet kan duiken is ook welkom. Voor een proefduik met begeleiding betaal je 180 euro, inclusief duikapparatuur.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht