Eigenwijze Duikreizen failliet

Dit bericht is geplaatst op 5 mei 2021
Eigenwijze Duikreizen failliet

Dit moet je doen als je een reis geboekt had.

Eigen-Wijze Duikreizen is falliet. Dit maakte Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) op woensdag 4 mei 2021 bekend op hun website. Eigenaar, Arjan Gunnink, meldde vorige maand al aan Tubantia.nl dat hij vreest voor de ondergang van zijn bedrijf. Eigen-Wijze Duikreizen was met tweeduizend klanten per jaar een van de grotere duikreisbureau's van Nederland. Duikersgids Support Team: Brenda de Vries.

Duiken wereldwijd

Veel duikers hebben ooit bij Eigenwijze Duikreizen een duikvakantie geboekt. Helaas is dat vanaf vandaag niet meer mogelijk en blijven alleen de goede herinneringen over. De deur van het bedrijf is gesloten en de zeven man personeel zitten werkeloos thuis. Arjen Gunnink voert in tubantia.nl de coronacrisis als oorzaak aan van het failliet. Er werd volgens hem al maanden geen omzet meer gemaakt waardoor, alle overheidssteun ten spijt, steeds meer met verlies werd gedraaid. Heb je een reis geboekt bij Eigen-Wijze Duikreizen en vraag je je af wat je nu moet doen? Klanten die een reis geboekt hebben bij Eigen-Wijze Duikreizen BV, of een voucher met SGR-garantie hebben, ontvangen binnenkort een bericht van SGR.

Brief SGR afwachten

SGR meldt klanten van Eigen-Wijze Duikreizen allemaal individueel te zullen informeren. De organisatie verzoekt iedereen rustig af te wachten, hun website en social media in de gaten te houden en geen betalingen meer aan Eigen-Wijze Duikreizen te doen. Betalingen die na 5 mei 2021 zijn verricht worden niet meer door SGR gegarandeerd. Verder wordt verzocht om reisvouchers niet via ‘Claim je voucher’ in te dienen. Er kan via deze pagina alleen geclaimd worden als een reisonderneming de reisvoucher na de vervaldatum niet heeft terugbetaald. Claims ontvangen via ‘Claim je voucher’ naar aanleiding van het faillissement van Eigen-Wijze Duikreizen BV worden niet in behandeling genomen. Mail voor vragen naar SGR onder vermelding van Eigen-Wijze Duikreizen BV.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht