Duikersgids 17. Eind februari 2021 in jouw brievenbus

Dit bericht is geplaatst op 15 oktober 2020
Duikersgids 17. Eind februari 2021 in jouw brievenbus

Jouw duikadvies voor 2021 met nieuwe ontdekkingen!

De nieuwe Duikersgids is bijna klaar! Eind februari 2021 valt hij in jouw brievenbus. Ben je gewend jouw exemplaar elk jaar met korting aan te schaffen op Duikvaker. Geen probleem. De beurs vindt in 2021 digitaal plaats onder de naam Duikvaker Virtual Expo. Haal jouw exemplaar op onze virtuele beursstand, met beurskorting, zonder verzendkosten. 

Duiken in 2021

Hoe komt de Duikersgids eigenlijk tot stand? Hoe stellen we uit al die honderden duikstekken een duikadvies samen? We zoeken allereerst naar duiklocaties die opvallen. Dit kunnen relatief bekende duikstekken zijn die, om wat voor reden dan ook, ineens superinteressant zijn geworden. Bijvoorbeeld door verbeterd zicht, een nieuw wrak, betere voorzieningen, een grotere biodiversiteit of een nieuw onderwaterparcours. Zo vind je in Duikersgids 17 een stek waar een enorme onderwaterwereld is gebouwd. In een andere stek ontdekten we een gigantische toename van de palingpopulatie. Je zult versteld staan! Verder verrassen we je in de categorie 'ineens weer interessant' met een topstek in België die na jarenlange sluiting weer opengaat. Onder deze noemer ook een stek in een duikgebied dat elk jaar maar mooier en mooier wordt. En nog veel meer.

Nieuw ontdekte stekken

Dan zijn er de nieuw ontdekte duiklocaties, stekken waar nog bijna niemand gedoken heeft. Onze duikstekbeschrijvingen zijn beknopt, helder, eerlijk en zo compleet mogelijk. Het doel is je duik in deze onbekende wateren veilig en succesvol te laten verlopen. Of een stek interessant genoeg is hangt van allerlei factoren af. Toegankelijkheid en zicht spelen een belangrijke rol. Maar, ook biodiversiteit, ligging of de geschiktheid voor specifieke duikgroepen zoals kinderen, fotografen of mindervaliden zijn bepalend. Wat voor de een niets bijzonders is kan voor de ander heel interessant zijn. We vonden dit jaar nieuwe duikstekken in onder meer Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Duitsland. 

Duiken in eigen land is de norm

In 2021 zal vermoedelijk nog steeds beperkt gereisd worden. Duiken in Nederland en België wordt hierdoor steeds meer de norm. Dat maakt het Duikersgids seizoensadvies extra interessant. Je duikt met ons advies veilig, overzichtelijk, op de allermooiste locaties en onder de beste condities. Wijzigingen, die zich in de loop van het jaar natuurlijk voor kunnen doen, volg je op het Duikersgids platform waar duizenden duikers actuele logberichten achterlaten. In januari gaat de gids naar de drukker en eind februari valt hij bij je in de brievenbus. We bedanken alle duikers die geholpen hebben met het in kaart brengen van duikstekken en het tippen van duiknieuws. We overleggen met ze in de Facebookgroep Duikersgids Support Team. Wil je direct op de hoogte blijven of ook een bijdrage leveren? Sluit je aan..!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht