Belgische duikplaats met Hemmoor-allure na 18 jaar weer open?

Dit bericht is geplaatst op 4 september 2020
Belgische duikplaats met Hemmoor-allure na 18 jaar weer open?

De locatie trok ooit duizenden duikers per jaar.

De steengroeve van Scoufflény in het Belgische Ecaussinnes gaat weer open. Dit meldt NEMO33 die de locatie gaat beheren. Scoufflény was jarenlang een van de populairste duikplaatsen in België. De locatie trok jaarlijks vele duizenden duikers uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk, maar werd in 2002 gesloten na twee duikincidenten. De openingsdatum is nog niet bekend. Duikersgids Support Team: Joost Jochems en Maxime Santermans.

Duiken in NEMO33 Scoufflény 

Met de heropening van Carrière Scoufflény krijgt de duikwereld er weer een fantastische duiklocatie bij. Er is een nieuwe parkeerplaats aangelegd en er wordt gewerkt aan diverse duikvoorzieningen en faciliteiten. De groeve omslaat 800 bij 200 meter in omvang, ligt in een prachtig natuurgebied en zit boordevol leven. "Ik heb nog nooit zoveel snoeken, baarzen, karpers, krabben, steuren en rivierkreeftjes in een groeve gezien," zeggen Belgische duikers die er vroeger gedoken hebben. Onderwaterobjecten die je in de carrière tegenkomt zijn onder meer een werkkeet, een graafmachine, een aantal oude bomen en een treinwagon. Ook veel Nederlanders weten zich Scoufflény te herinneren. "Je zou het in omvang en diepte kunnen vergelijken met de Kreidesee Hemmoor," aldus Joost Jochems van Duikersgids Support Team. "Het duikgebied is in anderhalf uur tijd bereikbaar vanaf Bergen op Zoom en vanuit Antwerpen rijd je er in een uurtje naar toe."

Alle ins en outs in Duikersgids

De exacte openingsdatum is nog niet bekend gemaakt. Verwacht wordt dat je er dit jaar al kunt duiken, maar dit is niet door NEMO33 bevestigd. De plannen zijn veelbelovend. Scoufflény moet een geweldig onderwaterpark voor duikers worden. Alle ins en outs vind je natuurlijk als seizoensadvies in de Duikersgids. Zorg dat je een abonnement hebt! Behalve een mooie duikplaats is Scoufflény ook een bijzonder mooi natuurgebied. De locatie beslaat vijftig hectare met verschillende kleine vijvers, wetlands, droge gebieden en beboste plekken in verschillende stadia. Het gebied is van groot biologisch belang en herbergt verschillende soorten reptielen en amfibieën. Er zijn ook 124 soorten vogels geregistreerd, waaronder 74 broed- en 50 trekvogels. Bezoekers kunnen de rijkdom van het gebied beleven door een gratis rondleiding te boeken per mail. Volg Duikersgids en blijf op de hoogte.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht