Duiken en met een historische haaientand weer naar huis
Dit bericht is geplaatst op 9 februari 2021De kans op succes is nergens groter dan hier.
Heb jij al een duikvondst in de kast liggen? Als het antwoord 'nee' is moet je gaan duiken in Mill. Mill is een duikplaats met een fossiele zeebodem, waar je duikt naar de oertijd. De kans op een archeologische vondst is nergens groter dan hier. Wil je meer duikadvies? Abonneer je op de Duikersgids. Video: Gerrit Bredewoud. Bekijk vidoe:
Duiken in Mill
Lees onze duikstekbeschrijving om te weten waar je te water gaat en waar je precies moet zoeken. Het gaat om specifieke, oeroude aardlagen vol met schelpen en fossielen van haaien, walvissen en potvissen. Je zult niet de eerste zijn die met een miljoenen jaren oude haaientand weer naar huis gaat. Misschien vind je wel overblijfselen van de zeldzame Megalodon, maar iets zul je zeker vinden. Je hoeft maar wat klei uit de aardlaag mee te nemen om aan een paar kleine haaientanden te komen. Daarnaast maak je vrijwel zeker een mooie duik. De onderwaterwerld van Mill bestaat uit een imposant veengebied vol canyons, blokken en kloven. Neem wel de waarschuwingen in onze duikstekbeschrijving in acht om veilig te duiken.
Brabant aan zee
De vondsten komen uit een tijd dat Brabant nog aan zee lag en een subtropisch klimaat had met een hoge luchtvochtigheid en een jungleachtige begroeiing. Tapirs, antilopen en olifanten behoorden toen tot de normale biodiversiteit. Enkele van de oudste vondsten in Nederland zijn in dit gebied gedaan. Niet alleen onder water maar ook aan de oppervlakte worden in Mill vondsten gedaan. Ooit is hier een miljoenen jaren oude bevertand gevonden en ook de tand van een oerjaguar baarde enkele jaren geleden opzien. Heb jij weleens wat in Mill gevonden? Laat je reactie achter onder ons Facebookbericht.
Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER
Reageer op dit bericht