Dive Team Maaskant vindt wapen in Kraaijenbergse plas 7

Dit bericht is geplaatst op 18 januari 2021
Dive Team Maaskant vindt wapen in Kraaijenbergse plas 7

'Found a weapon during our evening Dive.'

Duikers van Dive Team Maaskant hebben tijdens een avondduik in de Kraaijenbergse plas 7 een wapen gevonden. Het zou gaan om een Maurser K98, een Duits infanteriekarabijn. De duikers hebben de politie ingelicht. De agenten hebben het wapen meegenomen voor onderzoek. Achtergronden zijn nog niet bekendgemaakt. 

Duiken Kraaijenbergse plassen

Dive Team Maaskant plaatse foto's van het wapen op hun Facebookpagina, met de opmerking 'Found a weapon during our evening Dive. Deutsche Wehrmacht?' Over de herkomst en achtergronden van het geweer is nog niets bevestigd. Weliswaar wordt op Facebook volop gespeculeerd. De Mauser K98 is van 1935 tot 1945 door een aantal Duitse fabrieken geproduceerd, waaronder de bekende wapenfabrikant Mauser. Het geweer is als standaardgeweer gebruikt door de Wehrmacht. Het wapen lijkt recent in het water terecht te zijn gekomen en niet daadwerkelijk in de Tweede Wereld Oorlog gebruikt te zijn. Daarvoor verkeert het in een te goede staat van dienst. 

Op 2 meter diepte

De vondst is gedaan in Kraaijenbergse plas 7. In de Kraaijenbergse plas 7 bevinden zich twee duikstekken: Kraaijenbergse plas 7 en duikstek, de Kiekuut, waar dit jaar een 30 meter lang duikwrak wordt afgezonken. "We maakten een scooterduik toen we het na ongeveer 50 minuten zagen liggen," maken duikers van Dive Team Maaskant bekend. "Het was puur toeval. Het geweer lag op ongeveer twee meter diepte. Wie verwacht nou zoiets? We hebben het meegenomen en later overgedragen aan de politie." Heb jij ook nieuws dat aandacht vergt, zoals deze vondst van gestolen sieraden in de Wellerwaard? Meld je aan voor Duikersgids Support Team en geef het door.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht