Sportduiker uit Emmeloord vindt twee maal zak met sieraden

Dit bericht is geplaatst op 15 mei 2019
Sportduiker uit Emmeloord vindt twee maal zak met sieraden

Het is de droom van elke duiker. Kick Rugenbrink beleefde het twee keer in één maand.

Duiker Kick Rugenbrink uit Emmeloord vond op 13 en 18 april 2019 tot twee maal toe een zak met sieraden in de Wellerwaard. Dit is een vrij onbekende duikstek naast de Castelijnsplas. De politie is via social media op zoek naar de eigenaar. Het is nogal een vondst. De inhoud van de zakken bestond uit gouden en zilveren armbanden, kettingen, hangers, parels en een manchetknoop. 

Duiken in Emmeloord

Het is de droom van elke duiker om een schat te vinden. Sportduiker, Kick Rugenbrink, van duikvereniging De Zeewolf uit Emmeloord overkwam het tot twee maal toe in recreatieplas Wellerwaard in Emmeloord. "Ik dook met mijn buddy aan de westkant van de plas," vertelt de 60-jarige Kick die pas anderhalf jaar duikt. "Op een gegeven moment zag ik iets glimmen wat bij nader onderzoek een zak sieraden bleek te zijn." Kick pakte de zak op en gaf hem aan zijn buddy. "Ik had handschoenen aan," vertelt hij, "waardoor ik het opbergzakje van mijn vest niet open kreeg." Kick werkt bij de politie en heeft de sieraden afgegeven aan de recherche. Maar, daarmee is het verhaal niet uit.

Tweede zak sieraden

Twee weken later, op 28 april 2019, maakt Kick opnieuw een duik in de Wellerwaard. "Bij een eerdere duik hadden we een paar bierkratten gezien die we wilden bergen. Dit keer doken we aan de noordkant en opnieuw zag ik iets glinsteren, weer een zakje met sieraden. Ik kon het nauwelijks geloven. De politie Noordoostpolder/Urk plaatste het volgende bericht op Facebook. "Eigenaar gezocht van de sieraden. In de weekenden van 14 april en 27 april 2019 hebben duikers een aantal sieraden opgedoken in de Wellerwaard in Emmeloord. Nu zijn wij op zoek naar de eigenaar van de getoonde sieraden. Weet u van wie de sieraden zijn? Neem dan contact op met de recherche Emmeloord. Dit kan via een Pb of via 0900 - 8844.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht