Gebiedsontwikkeling Zandmeren biedt kansen voor de duiksport

Dit bericht is geplaatst op 25 januari 2021
Gebiedsontwikkeling Zandmeren biedt kansen voor de duiksport

Maasdriel wil eventueel investeringen in duikfaciliteiten en wrakken.

Er is een nieuwe gebiedsvisie in ontwikkeling voor de Zandmeren. Dit biedt kansen voor de duiksport. De gemeente Maasdriel wil investeren in steigers, trappen en andere duikvoorzieningen. Er wordt aan duikwrakken gedacht. Daarnaast moeten andere sporten de ruimte krijgen. Op 18 januari 2018 werden de eerste verkennende gesprekken gevoerd met de verschillende belangenpartijen. Video: Kiona van der Kaay.

Duiken in de Zandmeren

De meeting werd georganiseerd via Microsoft Team. Duikersgids nam deel namens de duiksport. Duikcentrum Eindhoven was eveneens uitgenodigd maar helaas verhinderd. Zij zullen evenals plaatselijke duikverenigingen, van verschillende duikorganisaties, en de NOB bij het vervolgoverleg betrokken worden. In de Zandmeren ligt een negental duiklocaties. In eerste instantie is met de gemeente Maasdriel afgesproken om ze van al deze locaties op de hoogte te stellen. Verder hebben we tijdens de meeting de diverse belangen van de duiksport onder de aandacht gebracht. Ook afgevaardigden van onder meer horeca, de jetski-sport en andere buitensportactiviteiten waren betrokken.

Verkennende gesprekken

Het ging om eerste verkennende gesprekken. Alle opties liggen nog open, zelfs de vestiging van een duikcentrum. Duikersgids zal indien gewenst, met de NOB en de duikclubs, bij dit project betrokken blijven. In bijgaande video is de huidige uitgangssituatie te zien. Daar gaat veel aan veranderen. De gemeente Maasdriel wil de Zandmeren ontwikkelen tot een interessant en gevarieerd recreatiegebied voor een breed publiek. Dat ook de duiksport in deze visie past voor de gemeente een zekerheid. De afgelopen jaren heeft de Zandmeren zich tot een interessant duikgebied ontwijkkeld en dat is niet onopgemerkt gebleven. Benieuwd of deze ontwikkelingen tot nieuwe duikstekken met mooie wrakken gaan leiden? Abonneer je op de Duikersgids. Blijf betrokken bij dit project als lid van Duikersgids Support Team

 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht