IJsduiken mag coronaproof onder strikte voorwaarden

Dit bericht is geplaatst op 10 februari 2021
IJsduiken mag coronaproof onder strikte voorwaarden

Voorbereidingen in overleg met plaatselijke autoriteiten.

Komend weekend staan in diverse duikplaatsen in Nederland ijsduiken gepland. Er zijn plannen om te water te gaan in de Vinkeveense plassen, 't Veenmeer, de Put van Nederhorst en tal van andere duikstekken. Duikteams organiseren dit onder strikte voorwaarden met toestemming van plaatselijke autoriteiten. Video: Scuba-Academie. Bekijk video:

IJsduiken in Nederland 

Dit weekend wordt een ijsduikweekend. Overal treffen duikteams voorbereidingen voor een duik onder het ijs. Maar hoe staat het met de corona-maatregelen? Op verschillende social-media platforms wordt gediscussieerd of het ijsduiken wel in overeenstemming is met de huidige regelgeving? Plaatselijke autoriteiten stellen strikte voorwaarden maar willen het ijsduiken in het algemeen niet in de weg staan. Zo gaat Scuba-academie vanaf vrijdag met toestemming en een aangepast protocol te water in de Vinkeveense plassen. Duikteam Heerenveen heeft voor zaterdagochtend een ijsduik gepland in de Put van Nederhorst bij Boornzwaag met toestemming van de gemeente De Fryske Marren. Verder zijn er nog tal van andere duikscholen, waaronder ook DiveSenses uit Breda, die het ijs gaan trotseren. 

Aangepaste groepsomvang

De duikteams moeten de corona-maatregelen strikt in acht nemen. Er wordt gedoken met een aangepaste groepsomvang en de anderhalve meter maatregel dient te allen tijde in acht te worden genomen. Een grote toeloop van publiek wordt niet op prijs gesteld om te voorkomen dat het te grootschalige evenementen worden. Verschillende plaatselijke media, waaronder de Leeuwarder Courant, besteden aandacht aan de plannen. De krant publiceerde op 10 februari 2021 een artikel over de geplande ijsduik van Duikteam Heerenveen. Ga jij ook ijsduiken? Of kijk je uit naar het nieuwe duikseizoen? Bereid je voor met de nieuwe Duikersgids. Abonneer je nu!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht