En toen hing jouw ijsduikfoto in een museum

Dit bericht is geplaatst op 23 februari 2018
En toen hing jouw ijsduikfoto in een museum

IJsduiken kan unieke foto's opleveren. Deze is gemaakt door Brenda de Vries in 't Veenmeer. In september hangt hij in het Natuurmuseum in Friesland. De foto gaat onderdeel uitmaken van een nieuwe onderwater expositie. Een soort 'educatieve ride' onder de waterspiegel. "Ik vind het een eer dat mijn foto in een museum hangt," aldus Brenda. Heb jij mooie ijsduikfoto's gemaakt...? Foto: Brenda de Vries.

Duiken Veenmeer

Hoe is de foto via 't Veenmeer in het Fries Natuurmuseum terecht gekomen? "Ik werd benaderd met de vraag of ze hem mochten gebruiken voor hun nieuwe expostie. Na enig nadenken ben ik akkoord gegaan. Die expositie wordt overigens iets heel moois. Er wordt een onderwaterwereld nagebouwd in alle vier seizoenen. Je begint in zoet water en daarna ga je via sluisdeuren naar het zoute water. Prachtig."

Ijsduiken Veenmeer

Hoe kwam de foto tot stand? "Het was niet echt gepland, maar alle omstandigheden werkten zo goed mee. Het kon haast niet mis gaan. De zon scheen en het ijs was extreem helder. De aanwezige schaatsers konden ons goed zien en ik vroeg of ze boven ons wilden blijven zodat ik de foto kon maken. Ik heb de man op de foto later nog een kopie gegeven. Behalve in het museum hangt hij dus ook bij hem thuis."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht