De grote voordelen van het duikmatje. Zo maak je hem

Dit bericht is geplaatst op 6 december 2020
De grote voordelen van het duikmatje. Zo maak je hem

Mark: "We hebben het afgekeken van zeevissers."

Mark van de Meulengraaf en zijn buddies maakten hem en probeerden hem vandaag uit in de omgeving van Stavenisse. En het werkt! Je glijdt niet meer uit en je kunt overal in de Oosterschelde nieuwe locaties ontdekken. Zo kun je het duikmatje maken. Duikersgids Support Team: Mark van de Meulengraaf.

Duiken in de Oosterschelde

"We hebben het afgekeken van zeevissers die vanaf de kant hengelen," vertelt Mark. "Wie de oorspronkelijke bedenker is weet ik niet, maar het werkt perfect." Mark kreeg al heel wat vragen over zijn duikmatje. Wil jij er ook eentje maken? Hierbij de werkomschrijving van Mark. "Tik een stuk afvaltapijt op de kop. Zorg ervoor dat de onderkant van synthetische jute(action back) is gemaakt. Dat slijt veel minder hard dan een rubberen onderkant. De afmetingen zijn: 40 / 50 centimeter breed en 4 meter lang. Sla de bovenkant dubbel met daartussen een stuk aan elkaar geknoopt touw. Zet het dubbelgeslagen stuk stevig vast met twee latten die je met twee bouten aan elkaar bevestigt. Tot slot heb je een stevige ijzeren pen nodig om de boel vast te zetten in de dijk."

Nieuw duikstekken 

Marks duikmatje is even eenvoudig als efficiënt. Het is ook erg handig doordat je het zo kunt oprollen en onder je arm kunt meenemen. Uitglijden is er niet meer bij. Je hebt stevige grip en meer stabiliteit. Daardoor kun je ook op veel meer locaties te water dan de bekende duikstekken. Vooral dat laatste vinden we interessant. We hopen dat het duikmatje populair wordt en tot de ontdekking van nieuwe duiklocaties gaat leiden. Ga jij op ontdekking? Of ken je onbekende nieuwe locaties die interessant zijn voor de duikgemeenschap? We hopen dat je er een of twee met ons wil delen. Wij delen in het nieuwe seizoen ook weer een reeks nieuw ontdekte duiklocaties met jou. Ben je benieuwd? Abonneer je nu! 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht