Alweer zeepaardjes gespot. Run op Zeeland onnodig

Dit bericht is geplaatst op 11 september 2016
Alweer zeepaardjes gespot. Run op Zeeland onnodig

11-09-2016. Er zijn weer zeepaardjes gespot, dit maal in de Bergse Diepsluis. Ronald Faber zag 'zijn' zeepaardje om 10:00 uur vanmorgen. Andere duikers deden vanmorgen ook een waarneming op een andere locatie in de Bergse Diepsluis. Ronald bereidde zich tijdens deze duik voor op zijn deelname aan het naderende EK Onderwatervideografie in Spanje. Je mag dus wat van zijn filmbeelden verwachten. 

De beelden en de muziek zijn prachtig. En zoals in elke goed film gebeurt er ook iets. Het zeepaardje ontmoet zijn 'neef' de zeenaald. Ze naderen elkaar tot heel dichtbij en even lijkt er een moment van herkenning te zijn. Dat belooft wat voor het EK...! De waarneming vond plaats bij de sepiastokken. Het is de zoveelste van dit jaar. Een run naar Zeeland is feitelijk niet eens meer nodig. Je maakt overal kans om zeepaardje te spotten, met name op stekken waar sepiastokken staan. Er zijn dit jaar zeepaardjes gespot bij ondermeer de Zeelandbrug, Halverwege, Kistersnol, Zoetersbout, Bergse Diepsluis en meer. In veel gevallen gaat het  om meerdere waarnemingen per stek.

Alleereerste CMAS EK Onderwatervideografie

Ronald komt namens Nederland uit op het EK Onderwatervideografie, samen met zijn assistent Yvonne Tijmes. Team NL bestaat verder uit Jos Broere en assistent, Marloes Otten. Ronald: "Ik heb me een maand in L'Estartit voorbereid. Nu zijn we bezig de puntjes op de i te zetten. Nog even en we zijn er helemaal klaar voor." Het evenement vindt plaats van 4 tot en met 9 oktober 2016 in het Spaanse Herradura. Het is het allereerste CMAS Europees Kampioenschap Onderwatervideografie. Enkele duikstekken in het EK-gebied zijn: Marina Del Este, Los Berengueles en Punta de la Mona.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht