Zeepaardje gespot in de Oosterschelde

Dit bericht is geplaatst op 23 mei 2020
Zeepaardje gespot in de Oosterschelde

"Ik duik nog maar pas maar ik ben helemaal verslaafd."

Sommige duikers duiken al jaren en hebben er nog nooit eentje in de Oosterschelde gezien. Marina Bouman duikt ongeveer acht maanden. Op vrijdag 22 mei had ze geluk. Samen met haar buddies Dennny en Justin zag ze dit zeepaardje en ze wist het diertje ook nog te filmen. Duikersgids Support Team: Marina Bouman.

Duiken in de Oosterschelde

Marina haalde haar duikbrevet op 14 september 2019 bij DiveWorld Enschede. Daarbij maakte ze gebruik van de speciale Duikersgids actie voor nieuwe cursisten. Nieuwe cursisten kunnen zich bij bepaalde duikscholen abonneren op de Duikergids en de eerste gids gratis ontvangen als welkomstgeschenk. Opzeggen kan daarna elk moment, maar Marina wil het abonnement behouden. "Zeker weten," zegt ze, "ik ben meteen verslaafd geraakt aan het duiken. Afgelopen vrijdag heb ik mijn 86ste duik gemaakt, maar na een winter in natpak ben ik wel heel blij dat mijn droogpak onderweg is."

Eerste zeepaardje

Het zeepaardje zag ze op 22 mei tijdens een duik in de Oosterschelde. Wat een geluk. Maar, het past bij de bijzondere start van Marina's duikhobby. In september je duikbrevet halen, in de winter doorduiken in je nat pak, binnen enkele maanden al bijna je honderdste duik maken en dan het zeepaardje. Natuurlijk! De exacte locatie wil ze niet prijsgeven om het zeepaardje te beschermen. Wil je ook een zeepaardje zien? De laatste jaren worden steeds meer waargenomen. Niet alleen in de Oosterschelde, maar ook in de Grevelingen en het Veerse Meer. Duik met respect met deze bijzondere dieren en leer hoe je meer kans maakt om ze te zien.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht