5 tips om ze sneller op te sporen

Dit bericht is geplaatst op 27 mei 2020
5 tips om ze sneller op te sporen

Wees ook alert in duikstekken waar je ze niet verwacht.

Er worden weer volop zeepaardjes gespot in de Oosterschelde. Ook het jonge broedsel dat dit jaar geboren is, laat zich geregeld zien. Zeepaardjes leven langs de hele kust en je komt ze op steeds meer duiklocaties tegen, zelfs in de Grevelingen en het Veerse Meer. Heb jij er dit jaar al eentje gezien? Vijf tips om ze sneller op te sporen. Foto: Leon Joosse. 

Zeepaardjes opsporen 

Zo spoor jij sneller een zeepaardje op. 1. Zoek in Duikersgids Logberichten waar ze veel gezien worden. Zeepaardjes zijn erg honkvast en komen elk jaar terug naar dezelfde locaties. 2. Zeepaardjes zijn trage diertjes die zich graag verstoppen en hun voedsel naar zich toe laten komen. Zoek op een plek waar het stroomt en ze zich vast kunnen houden aan takken, stokken, oude fuiken, wieren en dergelijke. 3. Zeepaardjes worden meestal ondiep gespot. Kijk vooral in de ondiepe waterlagen. 4. Zeepaardjes zijn goed gecamoufleerd. Verklein de kans dat je ze zomaar voorbij zwemt, ook in stekken zoals Goudzwaard of Nieuwe Kerkweg Den Osse. 5. Vraag een buddy die er eentje gezien heeft om je mee te nemen. 

Verantwoord gedrag 

Wat nu als je eindelijk een zeepaardje spot? Er kunnen dan twee dingen gebeuren, of je maakt het diertje angstig of niet. Als het eerste gebeurt zul je dat niet eens merken. Toch is dat het laatste wat je wil. Het dier zal een stressreactie vertonen en je zult onnatuurlijk gedrag zien. Lees en deel daaom onze voorlichtingsartikelen onder dit bericht over het verantwoord duiken met zeepaardjes. Pas als je zeepaardjes leert begrijpen kan de fun beginnen. Je kunt zien hoe ze zich voeden, paren of misschien maak je wel een bevalling mee. Duik verantwoord met zeepaardjes. Je zult er ruimschoots voor beloond worden. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht