Er worden weer volop zeepaardjes gespot!

Dit bericht is geplaatst op 13 juni 2020
Er worden weer volop zeepaardjes gespot!

Duik met kennis van zaken met deze gevoelige dieren.

Er worden weer volop zeepaardjes gespot. Een van de eerste van dit jaar werd eind mei gespot door Bas en Mirjam van der Sanden. Daarna volgden de waarnemingen elkaar op. Op vrijdag 12 juni vonden Joeri Lebbink en Els Van Der Kaaij-Heerdt er twee. Ook Jeroen Trapman van Onderwatersport vereniging Narwal kwam twee zeepaardjes tegen. Foto: Joeri Lebbink. Duikersgids Support Team: Joeri Lebbink.

Duiken in de Oosterschelde

"We duiken elke vrijdag in de Oosterschelde," vertelt Joeri. "Dit keer waren we op zoek gegaan naar sepia´s, maar we weten dat de stokken ook door zeepaardjes worden gebruikt dus we struinen ze allemaal nauwgezet af. Het eerste zeepaardje was niet zo groot, ik moest echt een tweede keer kijken om hem te zien. Helaas had ik niet veel tijd meer, maar bij de onze tweede duik gingen we gericht op zoek. We vonden hem niet, maar kwamen wel een ander, veel groter zeepaardje tegen. Hij zat op dezelfde diepte maar op een andere locatie. Al met al was het een mooie duik die zeker voor herhaling vatbaar is. 

Sepia, pijlinktvis, zeepaardjes

Ook Jeroen Trapman had een topduik. Hij dook met Onderwatersportvereniging Narwal op dezelfde dag en zag mogelijk dezelfde twee diertjes. Verder kwamen ze een mooie sepia en een pijlinktvis tegen. "Ik had voor het eerst een videocamera bij me," vertelt hij, "de beelden waren helaas niet super." De locaties waar de meeste zeepaardjes worden gespot zijn algemeen bekend. Toch maken we de plekken van deze twee waarnemingen niet in dit bericht bekend. De waarnemingen zijn wel gelogd op Duikersgids. Wil je ook een zeepaardje zien? Je komt ze overal tegen, tegenwoordig ook in 't Veerse Meer en de Grevelingen. Met deze tips gaat het ook jou lukken. Duik wel met kennis van zaken met deze gevoelige dieren en neem je verantwoordelijkheid om teveel drukte te voorkomen!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht