Anders duiken met zeepaardjes is een verademing

Dit bericht is geplaatst op 13 september 2019
Anders duiken met zeepaardjes is een verademing

"Het was toch terug de moeite waard!”

Duiken met zeepaardjes in de Oosterschelde heeft zo zijn nadelen. We kennen het allemaal: Parkeerproblemen, drukte onderwater, slecht zicht, onsportief en soms schadelijk gedrag. De Belgische duiker, Tony Coone, lost al die problemen in één keer op en maakt deze bijzondere beelden. Video: Tony Coone. Bekijk video:

Zeepaardjes in de Oosterschelde

"We duiken doordeweeks en 's nachts," vertelt Tony ons. "Duiken met zeepaardjes is dan een totaal andere belevenis, kan ik je vertellen. Ik duik altijd met mijn vrouw, Maureen de Block. Soms zitten we al om 04:00 uur in de auto om met zonsopgang in het rimpelloze water van de Oosterschelde te liggen. Als je dan de zeepaardjes vindt is dat heel anders dan overdag of in het weekend. Er heerst niets dan rust en de dieren gedragen zich daarnaar. Wat een verademing. Je volgt ze terwijl ze zich volkomen veilig en op hun gemak voelen en dat zie je op onze beelden terug."

Aanrader voor elke duiker

Tony en Maureen doen er alles aan om die rust te bewaren. Ook dat zie je aan hun beelden. "Dat klopt," zegt Tony. "We zwemmen heel rustig naar ze toe. Zodra we ze gevonden hebben, draaien we de lampen van ze af en maken we de camera klaar. Veel van de close-up beelden zijn gemaakt tijdens een duik in de vroege ochtend van 27 augustus 2019." Tony raadt het iedereen aan. "Je moet er wat voor over hebben," zegt hij, "maar als ik thuis mijn filmpje afspeel op mijn grote TV hoor ik mijn vrouw glunderend zeggen: Het was toch terug de moeite waard!” Om verantwoord te duiken met zeepaardjes is kennis van deze bijzondere dieren essentieel. Lees onze voorlichtingsartikelen onder dit bericht.

     

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht