Duikseizoen in volle gang. Drukte, zeepaardjes en goed zicht

Dit bericht is geplaatst op 6 juni 2021
Duikseizoen in volle gang. Drukte, zeepaardjes en goed zicht

Local diving op z'n best!

Het duikseizoen is in volle gang. En het is local diving op z'n best. Het weer is lekker, het zicht is goed en in Zeeland worden steeds meer sepia's en zeepaardjes gezien. Heb jij nog nooit in Nederland gedoken? Nu is het moment. Bereid je voor met een abonnement op de Duikersgids. 

Duiken in Nederland

Vanmorgen om 9:00 uur stond de parkeerplaats van de Bergse Diepsluis al vol. Geen wonder. De omstandigheden om te duiken zijn perfect en de natuur begint volop te ontluiken. Wie in alle rust wil duiken moet er vroeg bij zijn of een wat minder bekende duikstek opzoeken. Enkele tips voor de komende periode. Ga eens naar Toolenburg Noord om grote snoeken en meervallen te spotten. Ook de Kraaijenbergse plas 8 is een aanrader. Je duikt hier bijna altijd met topzicht in glashelder water. Wil je er een weekendje op uit om te duiken in een beschermd natuurgebied? Dat kan in de Albaplas. Verder zijn de Vonkerplas en deEffelder Waldsee aanraders als je iets nieuws wil ontdekken. 

Vroeg zeepaardje

Wat dit seizoen opvalt is het goede zicht in zowel zoet als zout water. Er wordt veel over goed zicht gelogd en van bloei of blauwalg is tot nog toe nauwelijks sprake geweest. Het seizoen kwam dit jaar langzaam op gang, wat alles te maken had met de corona-maatregelen en het koude, natte weer. Daardoor was het water koud en liep de natuur enkele weken achter. Des te opvallender was het vroege zeepaardje. Het eerste zeepaardje is dit jaar gespot op 24 april 2021, gevolgd door de eerste sepia op 30 mei. Wil jij dit seizoen op zoek naar zeepaardjes? Deze nuttige tips zullen je helpen ze sneller te vinden en met deze aanbevelingen duik je verantwoord met deze prachtige dieren. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht