Nederland beleeft heerlijk duikweekend

Dit bericht is geplaatst op 14 juni 2021
Nederland beleeft heerlijk duikweekend

Local diving op z'n best!

Heb jij ook genoten van een heerlijk duikweekend? Alles lijkt mee te zitten. Het is heerlijk weer en het zicht is bijna overal goed. Duikers genieten volop. Natuurlijk zorgt de drukte hier en daar ook voor problemen. Maar ook dat hoort erbij. Local diving op z'n best! Duikersgids Support Team: Jelmer de Vries en Lia van der Laan. Foto: Lia van der Laan. 

Duiken in Nederland 

Dit weekend is massaal gedoken in Nederland en België. Dat betekent dat er ook veel gebeurd is. Leuke dingen en minder leuke dingen. Jelmer logt bijvoorbeeld dat hij niet kon duiken in de Spiegelpolder vanwege de enorme parkeerdrukte. "De duikstek stond tot aan de hoofdweg helemaal vol met auto's," vertelt hij. "Ook langs het toegangsweggetje werd geparkeerd." Dit kwam behalve de toegankelijkheid ook de veiligheid niet ten goede. Jelmer: "Er zou beter gehandhaafd moeten worden want er kon geen brandweerwagen of ambulance doorheen." Ook bij de Vinkeveense Plassen kwamen sommige duikers voor een verrassing te staan. Daar was het druktebeleid van kracht waardoor Eiland 4 en 5 beperkt bereikbaar waren. Bij de Put van Ekeren werd dit weekend voor het eerst weer gecontroleerd. Medewerkers van AVOS waren op de parkeerplaats aanwezig om te controleren of de aanwezige duikers in het bezit waren van een duikvergunning.  

Aanhoudend druk op toplocaties

Verder was het dit weekend vooral druk op de toplocaties in Zeeland. Bij stekken zoals Den Osse Nieuwe Kerkweg en Dreischor was het al vroeg 's morgens druk. Vandaag is het niet veel anders. Vanmorgen om 11:00 uur stond de parkeerplaats van de Bergse Diepsluis alweer vol. De drukte heeft verschillende oorzaken. Veel mensen hebben vakantie en er wordt natuurlijk meer lokaal gedoken dan normaal. Daarnaast laten ook de Belgische en Duitse duikers zich weer zien. Ga je de komende dagen duiken? Wees er vroeg bij om parkeerproblemen op de toplocaties te voorkomen of kies een rustige duikstek uit. Pas verder op voor badgasten, jongelui die van steigers en bruggen springen, pleziervaarders en sufers. Bij de Oolderplas werd duikers de toegang geweigerd door personeels van de surfschool terwijl hier geen duikverbod geldt.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht