EFFELDER WALDSEE

Duitsland, Nordrhein-Westfalen

11 / 1 / duikkaart / 9

EFFELDER WALDSEE

Jessica Ruijs
Duitsland, Nordrhein-Westfalen 6-08-23

Vissoep bij de instap. Grote snoekbaars en karpers. Mooie bodem structuur. Zicht zeer matig

2 m
18 °C - 5 m

EFFELDER WALDSEE

Dennis Verdellen
Duitsland, Nordrhein-Westfalen 14-08-22

Een stek met potentie, zicht was prima tot 6-7 meter daarna slecht. Veel scholtjes kleine baars, wat ander klein visjes en kreeftjes gezien

4 m
16 °C - 12 m

EFFELDER WALDSEE

Duikersgids Support
Duitsland, Nordrhein-Westfalen 15-02-21

Deze stek ligt letterlijk op de grens van Nederland en Duitsland.

5 m
4 °C - 8 m

De Effelder Waldsee is een heldere natuurplas, net over de grens bij Roermond. Je duikt langs mooie zand- en grindbodems, mosselbanken en dikke vegetatie, met hier en daar scholen vis. Geen stek voor elke week, maar best de moeite waard. Overigens bestaan er plannen om de duikplaats op te waarderen. Betaald duiken.

Bijzonderheden

Het meer ligt letterlijk tegen de Nederlandse grens aan. Met de auto ben je er in 35 minuten vanaf Roermond. Het is een makkelijke stek met enkele faciliteiten waaronder een toilet en een kiosk. Parkeer bij de waterskibaan en loop naar de instapplaats. Deze bevindt zich links (westelijk) van de zonneweide. Eenmaal onderwater is het hier vooral genieten van de natuur. Vanaf een vrij steil aflopende bodem kom je in helder water terecht met prachtige groenzones en scholen vis. Duik vanaf de instap in westelijke richting. De oevers van het meer zijn zwaar begroeid. Her en der liggen dikke boomstronken. Een snoek schiet weg in het groen en zo nu en dan komen scholen baarzen voorbij. Grind- en zandbodems wisselen elkaar af totdat je ineens boven een prachtige mosselbank terechtkomt en het tijd is om terug te keren. Ook geschikt als gezinsuitje. Check het Amici Beach dagstrand met aquapark en kabelbaan. Er zijn ook ligweiden, hangmatten, springkussen, sportveldjes en veel meer.

Waarschuwingen

Niet bij de waterskibaan duiken. Betaald duiken. Het gebruik van een oppervlakteboei is verplicht. Gebruik hem als je vanuit diep water optijgt.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="fejN2JtZkpL" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>