Sommigen zien ze altijd. Zo vind ook jij een zeepaardje...!

Dit bericht is geplaatst op 9 juli 2018
Sommigen zien ze altijd. Zo vind ook jij een zeepaardje...!

Als je echt een zeepaardje wil zien, lukt het met deze eenvoudige tips

Sommige duikers vinden ze elk jaar. Zeepaardjes! En jij komt er nooit eentje tegen. Wat is het geheim? We vroegen het de 'geluksvogels' en wat blijkt? Er komt veel meer bij kijken dan alleen geluk. Toch hoef je geen bergen te verzetten. Als je het echt wil, lukt het met deze eenvoudige tips. Foto: Gustaaf Thys.

Zo vind jij ook een zeepaardje

Waarom zien sommige duikers geregeld een zeepaardje en anderen niet? Wat zijn de truckjes. Allerleerst, waar ga je zoeken? We kennen allemaal de duikstekken waar ze elk jaar gezien worden. Dat is niet zo moeilijk. Ken je deze stekken niet, vraag het elke willekeurige Oosterschelde duiker. Stap 2: Hoe zoek je onderwater? Zeepaardjes zijn trage diertjes. Ze laten hun voedsel naar zich toe komen. Zoek dus een plek op waar het stroomt, maar waar ze zich wel vast kunnen houden. Zeepaardjes verstoppen zich ook graag. Meestal zitten ze met hun staart vastgeklampt aan wier of mosdierkolonies. Zoek naar takken, stokken, oude fuiken, wier en dergelijke. Veelal zitten ze niet diep. De meeste waarnemingen worden niet dieper gedaan dan 15 meter.

Verantwoord duiken met zeepaardjes

Als je eenmaal een zeepaardje gevonden hebt, kunnen er twee dingen gebeuren. Ofwel maak je het dier angstig of niet. Als het eerste gebeurt zul je dat waarschijnlijk niet eens merken omdat je angstig gedrag van zeepaardjes waarschijnlijk niet herkent. Lees en deel onze voorlichtingsartikelen. Lukt het je om het diertje verantwoord te benaderen, dan zul je natuurlijk gedrag zien. Dat kan van alles zijn, het zoeken naar voedsel of misschien zelfs een paring of een geboorte? Leer hoe je verantwoord duikt met zeepaardjes. Je zult beloond worden met oorspronkelijk zeepaardjesgedrag. Veel succes!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht