Lagoondivers spotten zeepaardje in Oosterschelde

Dit bericht is geplaatst op 3 juni 2019
Lagoondivers spotten zeepaardje in Oosterschelde

"Daar was het gewoon ineens op het zand voor een hoopje wier."

Sommigen onder ons duiken al twintig jaar in de Oosterschelde en hebben er nog nooit eentje gezien. Karin en Amna van de Belgische duikclub Lagoondivers hadden in het weekend van 1 juni geluk. Tijdens een clubduik kwamen zij een zeepaardje tegen. De beeldkwaliteit is beperkt, maar het bewijs is er. Karin vertelt hun verhaal. Video: Karin.

Duiken in de Oosterschelde

"Het gebeurde allemaal tijdens een clubduik van de Lagoondivers uit het Belgische Aartselaar. "Voor mij, Karin een 3* Cmas duiker, was het de eerste keer dat ik hier een duik maakte en ik had Amna, een 1* Cmas duiker, als buddy meegekregen. Omdat veel clubleden hadden vermeld dat het een mooie duikplaats was, waar wel veel te zien is, had ik mijn Sony camera meegenomen. Het was de tweede keer dat ik hiermee een duikje wou filmen. De duik verliep rustig en we zagen het gebruikelijke onderwaterleven, zeenaalden, heremietkreeften, platvissen enzovoort. Na veertig minuten begonnen we aan de terugweg, toen Anna op 4 meter diepte een teken gaf met haar lamp. Ik keek in de richting die zij aanwees en ja hoor, daar was het ineens."

Duiken met zeepaardjes

De volgende minuten verlopen een beetje onwerkelijk. "Daar was het gewoon op het zand voor een hoopje wier," gaat Karin verder, "niets van steen, oesters ofzo in de buurt. Ik pakte direkt mijn camera en begon te filmen, met wisselend succes overigens omdat ik nog niet alle knopjes wist te vinden. Na een minuutje of vijf besloten we om verder te duiken omdat we een maximale duiktijd van een uur hadden afgesproken. Eenmaal boven water riepen we in koor, 'We hebben een zeepaardje gezien'! Aanvankelijk wilde niemand het geloven, totdat ze mijn filmpje zagen. Drie clubleden gingen op onze aanwijzingen direct weer het water in, maar tevergeefs. Amna en ik beseffen dat we veel geluk hebben gehad. Als we wat dieper of hoger waren teruggekomen, hadden we het heel waarschijnlijk niet gezien. De volgende dag wilden ineens heel veel clubleden met ons duiken. Het zeepaardje liet zich echter niet meer zien."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht