Zeepaardjes explosie in de Oosterschelde

Dit bericht is geplaatst op 5 augustus 2019
Zeepaardjes explosie in de Oosterschelde

Een betere reclame voor de Oosterschelde is er niet.

In de Oosterschelde lijkt sprake van zeepaardjes explosie. De een na de ander post zijn waarneming op Facebook. Ook bij ons blijven de waarnemingen binnenkomen. De laatste is van Peter Groeneveld. Ons verzoek aan alle duikers. Toon respect voor de natuur, houdt afstand en behandel de diertjes met kennis van zaken. Video: Peter Groeneveld. Bekijk video:

Duiken in de Oosterschelde 

Hoe vaak het zelfde zeepaardje gespot wordt, is natuurlijk moeilijk te zeggen. Maar nog nooit kregen zoveel duikers de kans om ze te zien. De zeepaardjes lijken Facebook te overspoelen. Een betere reclame voor de Oosterschelde is er niet. Elk zeepaardje is weer een nieuw argument om te stoppen met het storten van staalslakken en de Oosterschelde als een volwaardig natuurpark te beschouwen. Blijf je waarnemingen dus bekend maken. Locaties worden niet meer door Duikersgids zelf bekend gemaakt. Dat is ook niet nodig. Als je veel in de Oosterschelde duikt, kom je er vanzelf een keer eentje tegen. Heb jij je lang niet in je pak gehesen? Of heb je nog nooit in Nederland gedoken? Dit is de tijd om in eigen land kopje onder te gaan! 

Het zeepaardje van Peter Groeneveld

De waarnemingen lopen uiteen. Sommige duikers zien zwangere paartjes, anderen zien verschillende paartjes en er is zelfs melding gemaakt van vijf zeepaardjes tijdens een duik. Peter zag zijn zeepaardje op 31 juli 2019 op een diepte tussen 9 en 13 meter. Hij zag er dit jaar vijf in totaal op respectievelijk 12, 14, 17, 21 en 31 juli. Zoals gezegd, hij is niet de enige. Het is een uitstekend zeepaardjes jaar. De verantwoordelijkheid om respectvol hierven te genieten is aan jou..! Heb je nog geen zeepaardje gespot? Dat lukt met deze tips en met deze voorbereiding. Veel succes! 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht