Duiker filmt bijna geboorte van zeepaardjes Oosterschelde

Dit bericht is geplaatst op 9 juli 2018
Duiker filmt bijna geboorte van zeepaardjes Oosterschelde

Je ziet de buidel van het zeepaardje meerdere malen samentrekken

Sportduiker, Charles Wanst, wist bijna de geboorte van zeepaardjes vast te leggen in de Oosterschelde. Charles filmde op zondag 8 juli 2018 op 14 meter diepte een zeepaardje dat op het punt leek te bevallen. Hij wist tijdens zijn duik meerdere zeepaardjes tegelijk te filmen, maar deze trok toch alle aandacht. Duik jij ook met zeepaardjes? En, doe je dit verantwoord? Film: Charles Wanst. Bekijk film:

Duiken in de Oosterschelde

Hoe mooi kan het duiken in de Oosterschelde zijn, als je tijdens je duik niet één maar twee zeepaardjes tegelijk kunt vastleggen. Als je daarnaast ook een geboorte kan bijwonen, beleef je een magisch moment. Zover komt het echter niet. Je ziet de buidel van het zeepaardje meerdere malen samentrekken, maar er komen geen jongen uit. Weliswaar een knappe poging om een fantastisch moment in de Oosterschelde op beeld vast te leggen.

Verantwoord duiken met zeepaardjes

Wil jij ook zeepaardjes waarnemen in de Oosterschelde. Ze worden jaarlijk gezien op diverse locaties. Kom je er eentje tegen. Zorg dan dat je het diertje geen stress en gevaar bezorgt. Lees onze voorlichting en deel dit artikel om zoveel mogelijk duikers te helpen om verantwoord te duiken met zeepaardjes! Wat betekent het als een zeepaardje zijn kop buigt of zwemt? Waarom verbergt een zeepaardje zijn flank? Wat is het effect van flitslicht? Enzovoort. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht