Ze doken de andere kant op en vonden dit...

Dit bericht is geplaatst op 15 oktober 2018
Ze doken de andere kant op en vonden dit...

"Er zitten er dus wel degelijk meerdere, je moet gewoon goed kijken."

Op zondag 14 oktober was het weer druk op sommige duikstekken in de Oosterschelde. Veel duikers zagen deze dag als hun laatste kans om in 2018 het zeepaardje te zien. Louise Haaker, instructeur bij duikcentrum Dolphin Buddys in Heverlee en haar cursist Wim Noblesse, volgden op de stek van hun keuze niet de massa. Zij kozen een andere duikroute en vonden... een tweede zeepaardje!

Duiken in de Oosterschelde

"Het was een perfecte duik," vertelt Louise, "al begon het allemaal niet zo best. Het was namelijk ontzettend druk op de duikplaats. Mijn buddy en ik gingen daarom eerst de andere kant uit, met de stroming mee, om later aan het eind van onze duik het zeepaardje te gaan bezoeken. Hopelijk zou de drukte dan wat minder zijn. We hadden allebei nog nooit een zeepaardje gezien, dus we keken er wel naar uit. Totdat we plots, helemaal aan de andere kant van de duikstek op 10 meter diepte, een ander zeepaardje tegenkwamen. Terwijl de massa zich verdrong om iets te zien, hebben we in alle rust van het diertje genoten. Er zitten er dus wel degelijk meerdere, je moet gewoon goed kijken."  

Duiken met zeepaardjes

Wil jij ook kans maken om een zeepaardje te ontdekken? Er zijn verschillende tips die je kunt volgen om je kansen op succes te vergroten. Maar, wat nog belangrijker is, weet jij hoe je verantwoord moet duiken met deze prachtige dieren. Deel dit artikel via de Facebook plugin hieronder. Je draagt dan bij aan de voorlichting over zeepaardjes. Weet je dat deze dieren enorm in paniek kunnen raken zonder dat jij ook maar iets merkt? Bedankt voor het delen!  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht