Duikersgids interview zeepaardjes met Omroep Zeeland

Dit bericht is geplaatst op 27 augustus 2018
Duikersgids interview zeepaardjes met Omroep Zeeland

Zeepaardjes zorgen voor ambassadeurs van de Oosterschelde

Vanmorgen om half 8 waren we live op Omroep Zeeland bij het programma 'Zeeland wordt wakker' van Remco van Schellen. Worden in de Oosterschelde steeds meer zeepaardjes gezien? Hoe is het om er eentje waar te nemen? En waarom moet duikers voorzichtig zijn met zeepaardjes? Je kunt het interview beluisteren via Soundcloud. Foto: Niels Struyk.

Duiken Oosterschelde

Het interview was een mooie gelegenheid om niet alleen de zeepaardjes, maar ook het duiken in de Oosterschelde in de spotlight te zetten. De kwetsbaarheid en de magie van zeepaardjes, de waarde van de Oosterschelde en het duiken in dit prachtige natuurreservaat, alles kwam aan bod. Ook het wel of niet vermelden van locaties waar zeepaardjes gespot worden, is besproken. De Duikersgids maakt op verzoek van veel duikers geen locaties bekend, al wordt de run op zeepaardjes er niet minder om.

Ambassadeurs van de Oosterschelde

Wat ziet de Duikersgids dan wel als oplossing? Voorlichting....! Wij vinden dat zoveel mogelijk duikers op een verantwoorde manier van zeepaardjes moeten genieten. Deel daarom onze voorlichtingsartikelen. Hoe meer mensen een zeepaardje zien, hoe meer mensen ambassadeur worden van de Oosterschelde. En dat is hard nodig. Dit prachtige natuurreservaat zou optimaal beschermd moeten worden, maar dit is helaas lang niet altijd het geval. Ook omroep Zeeland plaatse een link naar onze voorlichting op haar Facebookpagina. Bedankt Remco van Schellen! 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht