Duikersgids Support Team. Jouw duikervaring en kennis van stekken is van nut voor de duiksport.
Dit bericht is geplaatst op 10 februari 2022Samen zorgen we voor betere en veiligere stekken en up to date duikstekkeninformatie.
Duikersgids Support Team krijgt steeds meer leden. Samen zorgen we voor veiligere en betere duikstekken en actuele, nuttige duikstekinformatie. Meld je ook aan! Dit is hoe de duiksport kan profiteren van jouw betrokkenheid. Lees meer en meld je ook aan. Video: NOB. Bekijk video:
Schade aan duikstekken. Meld ons!
Het succes van Duikersgids Support Team heeft te maken met efficient duikstekkenbeheer in Nederland en België. Of dit nu het herstel van schade betreft, het streven naar betere faciliteiten of het actueel houden van de duikstekinformatie op het Duikersgids platform. Maar saamhorigheid alleen is niet voldoende. Het succes zit ook in het directe contact met overheden, instanties en andere beheerders of eigenaren via Duikersgids of de NOB. Zodra jij schade of een onveilige situatie meldt, nemen wij als Duikersgids contact op met de betrokken instantie of beheerder. Ofwel schakelen we de NOB in om dit te doen. Dit werkt zo blijkt uit de meer dan 40 gerelateerde berichten onder dit bericht. Er wordt meestal snel opgetreden en dat komt de veiligheid ten goede. Je kunt ook wensen ter verbetering doorgeven. De NOB staat in direct contact met gemeenten en provincies. Ook beschikken ze over een team van vrijwilligers dat snel voorlopige of permanente reparaties uitvoert of voorzieningen bouwt.
Help de Duikersgids nieuwsredactie
Als lid van Duikersgids Support Team kun je ook onze redactie helpen. Enkele voorbeelden. Lever ons tips aan voor nieuwsitems of filmpjes van jouw uitzonderlijke ontdekking of belevenis onderwater. Wij maken een pakkend nieuwsbericht met vermelding van jouw naam. Niet zelden worden onze berichten door de landelijke of provinciale media opgepikt wat de duiksport extra onder de aandacht brengt. Voeg nieuwe duikstekken toe of corrigeer bestaande duikstekinformatie. Dat kan tegenwoordig via onze nieuwe portal, Mijn Duikersgids. Log in op onze website en vervolgens rechtsboven op Mijn Duikersgids. Als je een duikstek toevoegt is het wel van belang om eerst te checken of de stek, eventueel met een bijnaam, al op Duikersgids bestaat. Je bijdragen worden eerst door ons gereviewd en vervolgens openbaar gemaakt. Op Mijn Duikersgids kun je overigens nog veel meer zoals, zelf je logberichten, logboek, code en devices beheren. Neem snel een kijkje.
Werk mee aan de nieuwe Duikersgids
Leden van Duikersgids Support Team werken ook elk jaar mee aan de totstandkoming van de nieuwe Duikersgids. Je kunt ons op een onbekende stek wijzen of een stek voor ons in kaart brengen. Samen met je buddies ga je op pad met ons invulformulier en onze checklist. Vul het formulier in, maak foto's van de instap en de onderwaterwereld en teken een kaartje in met alle relevante duikobjecten in- en onder water. Het aanleveren van duikstekken gebeurt op eigen initiatief. De Duikersgids is niet bevoegd om duikers voor werkzaamheden onderwater op pad te sturen. Staat jouw stek in de nieuwe Duikersgids? Dan vermelden we je in het colofon van de gids bij 'Aan deze uitgave werkten mee'. Ook krijg je van ons een mooie, warme Duikersgids muts voor je tijd en inspanning. Verder kunnen we ook je foto's goed gebruiken. Vooral oppervlaktefoto's van instapplaatsen zijn altijd welkom. Mail ze naar onze redactie. Je foto's worden geplaatst met naamsvermelding.
Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER
Reageer op dit bericht