NOB zorgt voor definitief herstel duiktrap Bergse Diepsluis

Dit bericht is geplaatst op 9 juni 2020
NOB zorgt voor definitief herstel duiktrap Bergse Diepsluis

Sluit je aan om het beheer van duikplaatsen te ondersteunen.

De NOB zorgt deze maand voor een definitief herstel van de duiktrap bij de Bergse Diepsluis. In mei 2019 was al een noodvoorziening getroffen om onveilige situaties bij het in- en uitstappen te voorkomen.  Er wordt in de week van 22 juni tot en met 26 juni 2020 aan de trap gewerkt. Het is in deze periode niet mogelijk om de trap te gebruiken.

Duiken Bergse Diepsluis

De reparatie houdt het volgende in. Er komen nieuwe traptreden en een nieuwe, roestvrijstalen leuning tot aan de laagwaterlijn. De betonnen traptreden zullen als eerste worden geplaatst. Daarna worden de leuning en de anti-sliproosters aangebracht. De nieuwe dijktrap wordt grotendeels gefinancierd door de NOB zelf, maar ook de gemeente Tholen, Rabobank Oosterschelde en de voormalige brancheorganisatie, Duikvak, betalen mee. Voor een deel van de kosten is op internet een crowdfundingactie gestart. Je kunt hier doneren

Duikplaatsen beheer

Vind je het beheer van duikplaatsen belangrijk? De Nederlandse Onderwatersport Bond zet zich in voor het behoud van duikstekken in het hele land. Ze zetten zich onder meer in voor betere voorzieningen en de bescherming van de onderwaternatuur. In 2016 wist de NOB nog succesvol een vergunnnig om te flyboarden in de Nionplas tegen te houden middels een kort geding. Dit belangrijke werk verdient uiteraard de steun van de Duikersgids, maar ook zeker van jou als individuele duiker. Je kunt meehelpen door deel te nemen aan incidentele crowdfundingsacties of door lid te worden van de NOB. Wil je geen verenigingslidmaatschap aangaan of ben je al lid van een andere duikclub? Sluit je dan alsnog aan om het beheer van duikplaatsen te ondersteunen.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht