Brug De Baars gesloopt. NOB dient verzoek in om loopbrug

Dit bericht is geplaatst op 24 oktober 2017
Brug De Baars gesloopt. NOB dient verzoek in om loopbrug

Gisteren, 23 oktober 2017, hebben de gemeente Tilburg en Goirle opdracht gegeven de brug naar één van de populairste duikstekken van Brabant, duikstek de Baars, te slopen. Een besluit dat veel duikers, duikscholen, wandelaars en natuurliefhebbers dupeert. Plaatselijke duikscholen, zoals Waterman Dive Center, hadden onvoldoende tijd om in actie te komen. De NOB heeft het verzoek ingediend voor de aanleg van een eenvoudige loopbrug.  

Duiken in de Baars

Het slopen van de brug heeft grote consequenties voor de plaatselijke duiksport. Je kunt het water nu allleen in via de noordkant, bij de zendmast. De parkeermogelijkheden zijn hier beperkt en het interessante onderwaterpark is vanaf deze locatie nagenoeg onbereikbaar. Verder maakt het slopen van de brug het voor hulpdiensten lastiger om assistentie te verlenen in geval van een calamiteit. Het is de vraag of de Baars nu nog geschikt is als oefenlocatie. De verwachting is dat duikscholen uit moeten wijken naar andere, veel verder afgelegen duikplaatsen.

NOB verzoek loopbrug

De NOB heeft inmiddels een verzoek ingediend bij de gemeente Tilburg voor de aanleg van een eenvoudige loopbrug. Eerder wist de NOB het flyboarden in de Nionplas tegen te houden, middels juridische procedures. Het slopen van de brug was volgens beide gemeenten noodzakelijk omdat deze in verval dreigde te raken. Aanvankelijk waren er plannen om de brug te renoveren, maar hiervan is afgezien omdat het gebied ook via de noordkant bereikbaar is.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht