Flyboarden Nionplas. NOB moet weer naar de rechter

Dit bericht is geplaatst op 22 augustus 2016
Flyboarden Nionplas. NOB moet weer naar de rechter

Uitspraken rechter worden omzeild.

De gemeente Geertruidenberg heeft een evenementenvergunning verstrekt voor fly- en hooverboarden op de Nionplas. De verstrekking vond plaats op 28 augustus en 25 september 2016. Hiermee worden eerdere uitspraken van de rechter omzeild. De NOB ziet geen andere oplossing dan opnieuw naar de rechter te stappen.

Nieuwe vergunning

De nieuwe vergunning is op 11 augustus gepubliceerd. Op 22 september eindigt de bezwarentermijn en de behandeling van ingediende bezwaren vindt na 25 september plaats. De gemeente ontneemt belanghebbenden hiermee de mogelijkheid deze vergunning via de bezwarenprocedure te blokkeren en negeert daarmee belangrijke conclusies van de voorzieningenrechter. 

Mislukte pogingen gemeente Geertruidenberg

In 2015 maakte de NOB al succesvol bezwaar tegen een verleende vergunning voor het flyboarden op de Nionplas. De belangen van andere gebruikers van deze plas waren niet voldoende meegenomen in de afweging om de vergunning af te geven. Het bezwaar was succesvol maar daarbij bleef het niet. In 2016 verstrekte de gemeente opnieuw een vergunning, die na een tweede rechtsgang van de NOB wederom teniet werd gedaan.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht