Toegankelijkheid Anna Jacobapolder verslechterd. Touwen verwijderd. Eerste incident met materiaalschade heeft zich al voorgedaan.

Dit bericht is geplaatst op 7 februari 2022
Toegankelijkheid Anna Jacobapolder verslechterd. Touwen verwijderd. Eerste incident met materiaalschade heeft zich al voorgedaan.

Pas op! Zonder touw te water gaan kan erg gevaarlijk zijn.

De toegankelijkheid van duikplaats Anna Jacobapolder is verslechterd omdat bij nagenoeg alle instapplaatsen de touwen zijn verwijderd. Over het hoe en waarom is niets bekend. Pas op! Er is nu sprake van een potentieel gevaarlijke situatie. Zonder touw te water gaan kan tot ongelukken leiden. Foto: Lia van der Laan. Duikersgids Support Team: Lia van der laan. Ontdek elk jaar nieuwe stekken. Abonneer je nu. 

Duiken in Anna Jacobapolder

Van de ene op de andere dag is een populaire duikplaats in Zeeland, met bijna 700 logberichten op Duikersgids, niet goed toegankelijk. Verschillende leden van Duikersgids Support Team maken zich druk omdat er sprake is van een onveilige situatie. Het te water gaan zonder touw kan tot ongelukken leiden. Gelukkig hebben zich geen ernstige incidenten voorgedaan. Voor zover bekend is alleen nog sprake van materiaalschade. Een duiker liet zijn camerabehuizing kapot vallen om zijn evenwicht te bewaren. Wat nu als je toch op korte termijn bij Anna Jacobapolder wil gaan duiken? Neem zelf een touw mee of ga aan de zuidwestkant te water waar nog wel een touw ligt. Achter het restaurant is er een mooie trap, zoals we deze kennen van andere Zeeuwse duikstekken. Helaas wordt aan die kant niet gedoken.

Tijd voor degelijke instapplaatsen

Lia van de Laan was dit weekend bij Anna Jacobapolder en maakte meerdere foto's die de huidige situatie goed weergeven. Je kunt ze hier bekijken. Prioriteit is nu de veiligheid. De NOB is door ons op de hoogte gesteld en gaat contact opnemen met de gemeente. We hebben ze verzocht de instapplaatsen te herstellen, het liefst met degelijke en meer comfortabele voorzieningen. Duiken bij de steiger is in principe verboden. Een officiele aanvraag voor deze locatie is om die reden niet mogelijk. Duikers merkten verder op dat de toegang tot de steiger is afgesloten. Dit is normaal. De poort gaat elk jaar aan het eind van het zomerseizoen op slot. Duik je weleens in Anna Jacobapolder? Deel dit bericht om ongelukken te voorkomen. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht