Dit betekent dit jaar sluiting. 7 tips om drukte te voorkomen
Dit bericht is geplaatst op 18 mei 2020Zorg dat je van huis gaat met een alternatief.
Drukte op duikplaatsen is dit jaar uit den boze. Groepsvorming op de parkeerplaatsen en in rijen achter elkaar te water gaan. Het is allemaal in strijd met de Corona-maatregelen. Je riskeert een boete of sluiting van de duikstek. Wees alert! Drukte ontstaat organisch als je niet voorbereid bent. Daarom zeven tips om drukte op duikstekken te voorkomen.
7 tips om drukte te voorkomen
Daar sta je dan. Je bent in een fuik gelopen en nu sta je schouder aan schouder op een duikstek. Precies wat je niet wilde. Hoe voorkom je dat? Tip 1. Ga van huis met een alternatieve duikstek in je hoofd. Bij drukte heb je dan altijd een uitwijkmogelijkheid. Tip 2. Zoek in Duikersgids Logberichten op het woord 'Drukte' en log dit zelf ook om anderen te helpen. Tip 3. Laat de bekende duikstekken af en toe links liggen en ontdek een onbekende duikplaats. 4. Duik op ongebruikelijke momenten zoals doordeweeks of 's ochtends vroeg. Zo'n duik met alleen je buddy zal je verrassen. 5. Vergroot je kennis van duikplaatsen in Nederland. 6. Ga niet met grote groepen op pad. 7 Gebruik je gezonde verstand en schat ter plaatse in wat verstandig is.
Ken je de Bemmelse Waard of Westenwind
Vind je het lastig om je voor te bereiden? De Duikersgids geeft je een overzicht van alle duikplaatsen. Daarnaast ontdekken we jaarlijks nieuwe stekken, waarvan sommige een prima alternatief vormen voor de toplocaties. Ken je bijvoorbeeld de Bemmelse Waard bij het Gelderse Bemmel of Put Middelwaard bij Utrecht? Duik je veel in de Bergse Diepsluis? Probeer dit nieuw ontdekte alternatief. Ook hier kans op sepia's, kreeften, krabben en mogelijk zeepaardjes. Of is Scharendijk jouw stek? Wijk bij drukte dan uit naar Westenwind. Een nieuwe, ondiepe stek met een grote biodiversiteit die elke onderwaterfotograaf zal aanspreken. Veel plezier met voorbereiden en duiken.
Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER
Reageer op dit bericht