Even geen Egypte. Maar... zo mooi is duiken in eigen land.

Dit bericht is geplaatst op 12 juni 2020
Even geen Egypte. Maar... zo mooi is duiken in eigen land.

Nederlanders kiezen massaal voor vakantie in eigen land.

Nederlanders kiezen massaal voor vakantie in eigen land. Dat geldt ook voor sportduikers. En waarom niet? Overal op campings en vakantieparken zijn de toiletvoorzieningen weer open en de duikplaatsen liggen er prachtig bij. Kijk op Duikersgids voor duikstekken in jouw (vakantie)omgeving. Dit zijn prachtige beelden van de Bergse Diepsluis en de Put van Ekeren. Schitterend....! Video: Dirk van den Bergh. Bekijk video.

Duiken in Nederland

Het is definitief. Je blijft dit jaar in Nederland. Wordt het een camping of een vakantiepark? En wat voor duiker ben jij? Hou je van bootduiken, kantduiken, zoet of zout? Je kunt in Nederland bootduiken in de Grevelingen, de Oosterschelde en de Noordzee. Maar ook een bootduik op de Vinkeveense plassen is de moeite waard. Waar duiken de vervente Nederland-duikers? Welke stekken slaan zij nooit over? De Zeelandbrug, de Bergse Diepsluis en Sint Annaland zijn klassiekers in de Oosterschelde. In de Grevelingen mag je Nieuwe Kerkweg den Osse, Dreischor Frans Kokrif en Dreischor Gemaal niet overslaan. In Zuid-Holland is de Zevenhuizerplas de absolute topper en in Noord-Brabant zijn dat de Nionplas en de Kraaijenbergse plassen.

Zoek jouw stek in Duikersgids

En zo kunnen we nog even doorgaan. In Gelderland moet je in de Beldert en Bussloo zijn en in Overijssel in de Milligerplas. Wie Limburg zegt, zegt de Boschmolenplas of de Grote Hegge en wie België zegt, zegt de Put van Ekeren, La Gombe en TODI. En hoe staat het met het noorden van Nederland? Flevoland heeft de Casteleyns plas, Overrijsel het Grasbroek en Drenthe heeft  Ruinerwold en 't Veenmeer. Ook duiken in groeven, oude mijnen en grotten is mogelijk. Daarvoor moet je in Begië zijn. Hoe zoek je jouw stek snel op? Kijk op de lijst of kaart in jouw regio. Of kijk in de Duikersgids app bij 'Alle Stekken' of 'Nu in de Buurt'. Zorg wel dat je per duikstek de Corona-maatregelen kent en respecteer ze. Houdt afstand en keer om als het te druk wordt. Veel duikplezier!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht