PADI en NOB protocol gereed. We gaan weer duiken...!

Dit bericht is geplaatst op 6 mei 2020
PADI en NOB protocol gereed. We gaan weer duiken...!

Duiken met toestemming van plaatselijke gemeenten.

PADI en de NOB hebben zojuist een protocol uitgebracht voor de duik- en onderwatersport. Dit protocol geeft handvatten voor het geven van duikinstructie, het duiken met je buddy, gedragsregels op duikplekken én het veilig gebruik van je duikuitrusting. Nederland gaat weer duiken, maar op een andere manier!

Duiken in Nederland

Sportduikers, duikverenigingen en duikscholen krijgen met dit protocol de mogelijkheid om hun duikactiviteiten en opleidingen weer op te starten. Wat is er in de huidige situatie mogelijk? Iedereen kan met toestemming van de gemeente trainen en opleidingen volgen. Recreatief duiken met maximaal twee personen in de eigen omgeving en met aangepaste procedures is onder voorwaarden toegestaan. Gemeenten of eigenaren bepalen bij duikplekken de toegang, voorzieningen en het parkeerbeleid. PADI en de NOB hebben, samen met professionals en vrijwilligers vanuit verschillende disciplines, aan het protocol gewerkt. Het rapport is, behalve ook de duiksport, ook op verschillende andere onderwatersporten van toepassing, zoals onderwaterhockey en freediving.

Voorwaarden en regels

Wat zijn de belangrijkste regels? Het geven van duikopleidingen en -trainingen en het individueel duiken is onder voorwaarden mogelijk. De meeste zwembaden gaan op 11 mei weer open. Dan worden de mogelijkheden voor de onderwatersport bekeken, waarna het protocol verder wordt uitgebreid. Sportduikers duiken niet met verkoudheid en zijn gewend om met risico’s om te gaan en procedures te volgen. Duiken vindt met name plaats in de eigen omgeving. Verplaatsing over grotere afstanden wordt voorkomen en drukke duikplekken worden gemeden. Hiermee wordt het risico voor verspreiding van het virus aanzienlijk verminderd. Alle voorwaarden en gedragsregels lees je in het volledige protocol. Download hier het protocol. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht