Eerste Zeelandweekend voor Belgische duikers

Dit bericht is geplaatst op 19 juni 2020
Eerste Zeelandweekend voor Belgische duikers

Drukte, zeepaardjes, sepia's, coronaprotocol.

Dit weekend zoeken de Belgische duikers voor het eerst weer massaal de Zeeuwse duikstekken op. Wat ga je aantreffen? De bloei lijkt voorbij, toch is het zicht bij de Zeelandbrug is al enkele dagen slecht. Maar er worden volop sepia's, pijlinktvissen en zeepaardjes gezien. Het wordt ook druk. Verder dien je het Nederlandse duikprotocol te kennen. 

Duiken in Zeeland

Maak jij dit weekend ook de trip naar Zeeland? Download hier het Nederlandse duikprotocol en wees voorbereid. Keer om als het te druk is. Houdt afstand van anderen en blijf thuis als je ziek bent. Let ook op met parkeren. Vermijd op de populaire duiklocaties de campers en partytenten. Andere duikers leggen ook grote afstanden af en raken gefrustreerd als ze niet kunnen parkeren. Natuurlijk maken niet alleen de Belgen zich hieraan schuldig. Helaas ging het op 19 juni mis bij de Bergse Diepsluis. Twee Nederlandse campers parkeerden breeduit en een Nederlandse auto stond in het gras bij de trap. Ineke en Charles loggen hun teleurstelling op Duikersigds.

Duiken in zoet water

Ga je duiken in Nederland in zoet water? Stekken zoals de Grote Hegge, de Boschmolenplas, de Polderveldplas en de nieuw ontdekte Oolderplas liggen niet ver van de Belgische grens. Bedenk dat elke duikstek zijn eigen Corona-regels heeft. Zorg dat je de regels kent en respecteert. Zoek je de regels van een Nederlandse duikstek waar je wil gaan duiken? Kijk op de stekpagina van de Nederlandse zandafgravingen rechtsonderin bij 'Nieuws over deze Stek' als je in zoet water gaat duiken. Officieel kunnen Belgen vanaf 15 juni 2020 weer duiken in Nederland. 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht