Belgische duikers missen het duiken in Nederland

Dit bericht is geplaatst op 22 mei 2020
Belgische duikers missen het duiken in Nederland

Download alvast het Nederlandse duikprotocol.

Belgische duikers missen het duiken in Nederland. Ze missen vooral de Zeeuwse wateren en zien met lede ogen toe hoe wij daar duiken. Voorlopig komt daar geen verandering in. België verbiedt tot 8 juni 2020 (onder voorbehoud) niet-essentiële reizen naar het buitenland. Eenmaal weer op duiktrip in Nederland dienen Belgen zich aan het Nederlandse duikprotocol te houden. Ken je het?

Duiken in België 

Onze Belgische duikvrienden hebben het moeilijker gehad dan wij. De Belgische duikplaatsen waren lange tijd gesloten, terwijl de meest duikstekken in Nederland open bleven. Duiken in Nederland werd weliswaar afgeraden maar was niet verboden. Bovendien geldt in België sinds 18 maart 2020 een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland, waarop zeer streng gehandhaafd wordt. Alleen grensarbeiders, die in het bezit zijn van een vignet, kunnen de grens  passeren. Begin mei gingen in België de eerste duikplaatsen weer open. De Put van Ekeren opende als eerste. Dat leidde tot een behoorlijke toestroom, inmiddels is een limiet van veertig auto's ingevoerd. Duiken in België blijft vooralsnog lastig. De meeste duikstekken zijn beperkt open en officieel is het verboden om ook in binnenland grote afstanden af te leggen.  

Download Nederlandse duikprotocol

En dus wordt reikhalzend uitgekeken naar 8 juni 2020, als hopelijk de grens met Nederland opengaat. Belgen dienen zich aan het Nederlandse duikprotocol te houden, zodra zij weer in Nederland gaat duiken. Het protocol is op de website van de NOB te downloaden. Verder is het van belang om goed voorbereid te zijn. Vermijd de hot spots en zorg dat je bij plotselinge drukte kunt uitwijken naar een alternatieve locatie. Kijk op Duikersgids voor nog meer tips. Vanaf 1 juli zijn ook de meeste campings in Nederland weer een stuk toegankelijker. De maatregelen kunnen per veiligheidsregio verschillen en van dag tot dag worden aangepast worden naar gelang de omstandigheden. In Zeeland is kamperen tot 1 juli 2020 beperkt toegestaan op plaatsen met eigen sanitaire voorzieningen. Na 1 juli mogen openbare sanitaire voorzieningen en campingrestaurants onder voorwaarden weer open.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht