Sluiting Put van Ekeren dreigt...!

Dit bericht is geplaatst op 22 mei 2020
Sluiting Put van Ekeren dreigt...!

AVOS roept duikers op de regels te respecteren.

Op Hemelvaartdag hebben zich ongeregeldheden voorgedaan bij de Put van Ekeren. De parkeerplaats en het ponton waren te druk en er werd onvoldoende afstand gehouden. Ook veel niet-duikers veroorzaakten serieuze overlast. De stek is nu gecontroleerd open. Het AVOS-bestuur maakt zich zorgen en vreest voor permanente sluiting. Duikersgids Support Team: Joost Jochems en Thierry Vandenplas.

Duiken Put van Ekeren

Op dit moment wordt bij de Put van Ekeren, zowel bij de entree als op de steiger, gecontroleerd door mensen van het AVOS-bestuur. Er worden maximaal veertig auto's toegelaten, waardoor je soms moet wachten tot er iemand vertrekt. Op de toegangsweg naar de parkeerplaats mag niet geparkeerd worden en zonaanbidders worden voorlopig geweerd. Verder worden duikers door de AVOS-mensen op hun verantwoordelijkheiden aangesproken en verzocht na de duik niet te blijven hangen. De maatregelen worden genomen op last van de politie, die vanmorgen reeds om 8:00 uur aanwezig was. Mocht de aanpak niet slagen, dan dreigt sluiting van de put.

Voorkom sluiting

Het AVOS-bestuur doet een beroep op alle duikers om sluiting van de duikplaats te voorkomen. Duikers wordt verzocht zich aan de regels te houden die op de AVOS-website te vinden zijn. AVOS doet verder een oproep aan iedereen om om elkaar bij problemen rustig aan te spreken, 112 te bellen of contact op te nemen met het AVOS-bestuur. De drukte bij de Put van Ekeren heeft veel te maken met het feit dat Belgische duikers weinig opties hebben. Veel ander duikgroeven zijn gesloten of beperkt open en de grens met Zeeland is nog gesloten. Het is onbekend of zich ook in Nederland problemen hebben voorgedaan. Weliswaar zijn de parkeerplaatsen van duikstek Bussloo vandaag vanaf 12:00 uur gesloten vanwege de onverwacht grote drukte op Hemelvaartsdag. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht