Clubduiken weer verboden in Put van Ekeren

Dit bericht is geplaatst op 30 juli 2020
Clubduiken weer verboden in Put van Ekeren

Zorg dat je de regels kent en leef ze strikt na.

Het clubduiken is weer verboden in de Put van Ekeren. Ook nachtduiken is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk. Dit meldt AVOS op haar website. Beide wijzigingen zijn in lijn met de aangescherpte Corona-maatregelen in Antwerpen. AVOS benadrukt dat strikte naleving van de regels nu nog belangrijker is om het domein open te houden. Duikersgids Support Team: Steven Vandenhoute.

Duiken in Put van Ekeren 

Goed nieuws dus. Duiken in de Put van Ekeren blijft toegestaan. Clubduiken en nachtduiken wordt echter tijdelijk aan banden gelegd. Weliswaar is het nu nog belangrijker dat je de regels strikt naleeft. Wil je als Nederlander in de Put van Ekeren duiken? Antwerpen wordt in Nederland als oranje gebied beschouwd. Dit betekent dat reizen naar Antwerpen wordt afgeraden, tenzij dit strikt noodzakelijk is. In België is het onder bepaalde omstandigheden verplicht om een mondkapje te dragen. Ook geldt sinds 29 juli 2020 in de provincie Antwerpen een avondklok tussen 23:30 uur en 6:00 uur. Je mag tijdens deze uren alleen voor werk of andere noodzakelijke reizen door dit gebied rijden. Dit betekent dat duikers op de parkeerplaats een mondkapje moeten dragen en nachtduiken niet mogelijk is.

Parkeren bij de Put van Ekeren

AVOS waarschuwt ook om rekening te houden met de beperkte parkeermogelijkheden en vraagt duikers voldoende afstand te houden. "Is de parking vol, wacht dan tot er weer plaats is vrijgekomen," aldus een woordvoerder. "Blijf niet hangen na een duik maar maak plaats voor andere duikers. Op de website van AVOS vind je alle regels die nu voor de Put van Ekeren gelden. AVOS verzoekt duikers alle maatregelen strikt op te volgen om sluiting van het domein te voorkomen. Een duik in de Put van Ekeren is alleszins de moeite waard. Het is een schitterende duikplaats en het zicht is momenteel erg goed. In de vier meest recente logberichten op Duikersgids wordt 8 tot 10 meter zicht gemeld.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht