Duikstekken bereiden zich voor op druk Pinksterweekend

Dit bericht is geplaatst op 29 mei 2020
Duikstekken bereiden zich voor op druk Pinksterweekend

Bij teveel overtredingen kan het recreatiegebied gesloten worden.

Duikstekken in Nederland en België bereiden zich voor op een druk Pinksterweekend. Leisurelands, die de duikstekken  't Hilgelomeer, Stroombroek, Zeumeren, Hambroekplas, Rhederlaag, Groene Heuvels, Bussloo en Berendonck beheert, roept op de Cororna-regels in acht te nemen. Er wordt de hele dag gecontroleerd. Duikplaats Zeumeren is tijdens het Pinksterweekend zelfs helemaal gesloten.

Duiken in Nederland 

Bij teveel overtredingen kunnen de recreatiegebieden afgesloten worden. Leisureland biedt op haar website een actueel overzicht. Ook andere duiklocaties zijn alert na de enorme drukte die op Hemelvaartsdag ontstond. De regels kunnen overigens per duikplaats verschillen, wat de duidelijkheid niet ten goede komt. Vaak zijn de toiletten gesloten, is het aantal parkeerplaatsen gelimiteerd en wordt een beperkt aantal duikers toegelaten. Zorg dat je de regels kent en respecteer ze. Houd afstand, parkeer met voldoende ruimte ten opzichte van andere auto's, volg de aanwijzingen van beveiligers op en wijk uit als het te druk wordt.

Houd je aan de regels

Tijdens Hemelvaartsdag ontstonden op verschillende locaties problemen. Maar, ook tijdens eerdere zonweekenden ging het mis. Diverse duikstekken zijn tijdelijk deels of helemaal afgesloten. Dit is onder meer gebeurd bij 't Hilgelomeer, Bussloo, de Zevenhuizerplas en de Bergse Diepsluis. Verder zijn op Facebook waarschuwingen geplaatst in verband met drukte bij onder meer Dongelberg, de Put van Ekeren en de Boschmolenplas. Natuurlijk ben jij bereid om de regels zoveel mogelijk op te volgen Maar, je kunt ook ongemerkt in een fuik lopen. Lees onze tips om problemen te voorkomen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht