Hoe Corona-proof was jouw duik?

Dit bericht is geplaatst op 25 mei 2020
Hoe Corona-proof was jouw duik?

Duikvereniging BubbleBees deed het zo!

Er is weekend volop gedoken in Nederland. Dat blijkt ook uit het grote aantal logberichten op Duikersgids. Alles gebeurt veilig en verantwoord volgens het NOB Corona-protocol: De opleidingen, het verzamelen en het duiken. Slechts hier en daar gaat het mis, maar daarvan kunnen we leren. Hoe pakken jullie het aan? Duikvereniging BubbleBees deed het zo! Foto: Kees Terwee.

Corona-proof duiken

BubbleBees dook dit weekend in de Toolenburgerplas. Ze maakten er een leuk eerste duikweekend van, met strikte naleving van de Corona-maatregelen. Veilig, verantwoord en met fun zodat ouders en kids zich prettig voelen. BubbleBees is een vereniging met een grote en actieve jeugdafdeling. "Onze junioren waren ontzettend blij dat we weer begonnen," vertellen ze. "We laten ze de komende weken in plukjes van zes komen, met ruime tussenperioden. Dan kunnen we ze één op één begeleiden zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Voor de 1 sters zijn het opleidingsduiken, met aangepaste vaardigheden volgens het NOB-protocol. Voor de andere junioren, de 2 en 3 sters zijn het ervaringsduiken. Alles is prima en gezellig verlopen."

Corona logs op Duikersgids

Tientallen duikers hadden dezelfde positieve ervaringen. Met logberichten op Duikersgids werd iedereen op de hoogte gehouden van de drukte op oevers, steigers en parkeerplaatsen. Bij duikplaatsen, met goede Corona-voorzieningen, wordt daar volop over gelogd. Verder vooral veel logberichten over goed zicht, nieuw behaalde brevetten en oplopende watertemperaturen. Gebruik jij de Duikersgids en log je ook regelmatig via de app of de website? Je levert daarmee een bijdrage aan de hele duikgemeenschap. Je helpt duikers met het voorbereiden van hun duik waarmee we allemaal de kans op een succesvolle en veilige duik vergroten. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht