Duiken in Nederland wordt dit jaar de norm
Dit bericht is geplaatst op 8 mei 2020Leg contact met een duikcentrum in jouw regio.
Nederland gaat weer duiken! De duiksector start langzaam weer op, aan de hand van het duikprotocol dat op 8 mei 2020 is uitgebracht. Het protocol geeft handvatten voor de duikbranche, maar maakt ook één ding heel duidelijk. Duiken in Nederland wordt dit jaar de norm en het liefst in eigen omgeving. Video: Dirk van den Bergh. Bekijk video:
Duiken in eigen land
(Duik)vakantie zit er dit jaar niet meer in en het nieuwe duikprotcol voor de duiksector adviseert met klem om in eigen omgeving te duiken. Kortom, we gaan het dicht bij huis zoeken. Maar, ken jij alle duikstekken in jouw regio? De Duikersgids ontdekt elk jaar steeds nieuwe duiklocaties, die zelfs jij als ervaren Nederland-duiker nog niet kent. In veel van deze stekken kun je verrassend mooi duiken en ze liggen praktisch om de hoek. Put Middelwaaard of de Bemmelse Waard zijn daar voorbeelden van. Met een Duikersgids abonnement kun je alle bestaande en recent ontdekte duikplaatsen in jouw omgeving bekijken. Je krijgt toegang met het Duikersgids Compleet of het Duikersgids Online Abonnement.
Eerste duik in Nederland
Ook als vakantieduiker ben je de komende maanden aangewezen op de duikstek om de hoek. Een goed moment om je te verdiepen in het duiken in Nederland. De Duikersgids is daarvoor een perfect hulpmiddel. Bekijk alle duikstekken van Nederland. Het zijn er een paar honderd. Ze zijn niet allemaal voor elke duiker geschikt. De Duikersgids bevat gedetailleerde duikstekinformatie, compleet met beschrijving, duikkaartje, zichtwaarden, GPS coördinaten, diepte, leven, moeilijkheidsgraad en nog veel meer. Behalve nieuwe ontdekkingen staan ook alle toplocaties van Nederland, zoals De Beldert, Vinkeveen of de Boschmolenplas in de Duikersgids.
Wat kun je in Nederland zien?
Is er voldoende zicht in Nederland? En wat kun je zien? Bekende vragen. Laat je op sleeptouw nemen en ga het zelf bekijken. Je ziet in Nederland vuistdikke palingen, grote snoeken, mooie steuren en enorme meervallen. Ook in het brakke water van de Oosterschelde barst het van het leven. Vrijwel nergens ter wereld vind je per vierkante meter zoveel leven als in de Oosterschelde. Hier zijn onder meer sepia's, sepiola's, snotolfen, botervissen en zelfs zeepaardjes veel geziene gasten. Het zeepaardje is de hoofdprijs, Toch is de kans dat je er eentje ziet, best groot. De afgelopen jaren worden steeds meer zeepaardjes in de Osterschelde gespot. Maak jij dit jaar je eerste duik in Nederland? Leg contact met een duikcentrum in jouw regio.
Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER
Reageer op dit bericht