Deze vakantieduikers verruilen Bali dit jaar voor Nederland

Dit bericht is geplaatst op 13 mei 2020
Deze vakantieduikers verruilen Bali dit jaar voor Nederland

Duiken in Nederland wordt dit jaar de norm.

Het zou dit jaar Bali worden. Toen kwam Corona. Nu worden het de Grevelingen en de Oosterschelde en misschien ook zoet water. Veel vakantieduikers maken dit jaar hun allereerste duik in Nederland. Ook deze gezellige vriendengroep. Ze hebben zich zelfs ingeschreven voor het ONK Onderwaterfotografie. Volg jij hun voorbeeld.....?  

Duiken in Nederland

Als vakantieduiker heb je dit jaar twee opties: Of niet duiken of duiken in eigen land. Danny, Daisy, Rami en Hannes kiezen voor het laatste. Het zijn echte vakantieduikers. Deze zomer zouden ze elkaar ontmoeten in Nederland voor het huwelijk van Danny en Daisy, gevolgd door een prachtige duikvakantie op Bali. Die plannen zijn gewijzigd. Ze gaan alle vier voor het eerst van hun leven duiken in Nederland en meedoen aan een fotowedstrijd. "Ik wilde altijd al een keer in Nederland duiken," vertelt Danny, "maar de watertemperatuur heeft me tot nu toe altijd tegen gehouden. Dit jaar moet het er maar eens van komen. We gaan we ervoor!"

Uitdaging Oosterschelde

Het viertal kent elkaar via werk en relaties. "Danny en Hannes werken als expats in Qatar voor hetzelfde bedrijf. Rami woont in Texas, na eveneens een verblijf in Quatar, waar hij nog regelmatig te vinden is. "Nederland zal na al die tropische duikbestemmingen best een uitdaging worden," zegt Danny. "Het koude water, het duiken in de Oosterschelde, het deelnemen aan het ONK. Het is allemaal nieuw voor ons, maar we hebben geen andere optie dit jaar. Aan de andere kant is het ook wel weer spannend. Ik weet dat er in de Oosterschelde veel leven te zien is, maar ook op de zoetwaterduiken kan ik me verheugen. We hebben vanuit Quatar al de nodige contacten gelegd met campings en duikcentrums in Nederland. Kom maar op, we gaan ervoor!" 

Oproep vakantieduikers

De groep heeft inmiddels een teamleider gevonden om deel te nemen aan het ONK. Vanuit Quatar wordt contact gehouden met Nederland om voor een optimale voorbereiding te zorgen. Ze doen mee om te leren en ervaring op te doen. In Nederland en België wonen duizenden vakantieduikers. Bij deze de oproep van Duikersgids. Leg contact met een duikcentrum in je omgeving. Je krijgt alle advies die je nodig hebt en alle voorzieningen zijn voorhanden. Je kunt materiaal kopen of huren en voor je het weet lig je onder water. Nederland heeft voldoende duikstekken waar van alles te zien is, van meervallen, steuren en enorme snoeken tot sepia's, pijlinktvissen en zeepaardjes.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht