Veiligheidsregels Pinksterweekend Vinkeveen. Hier moet je je aan houden.

Dit bericht is geplaatst op 28 mei 2020
Veiligheidsregels Pinksterweekend Vinkeveen. Hier moet je je aan houden.

Er wordt de hele dag gecontroleerd en zonodig beboet.

Het belooft tijdens het Pinksterweekeinde druk te worden bij de Vinkeveense Plassen. Daarom zijn veiligheidsmaatregelen genomen waaraan je je moet houden. De hoofdregel is: Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. Kom indien mogelijk op de fiets want de parkeervoorziening is beperkt. De gemeente zet verkeersregelaars en beveiligers in om alles in goede banen te leiden. 

Parkeerplaats: Vol = vol

Om de toestroom van recreanten en duikers tijdens het Pinksterweekend in goede banen te leiden treft de gemeente, net als vorige week met Hemelvaartsdag, een aantal maatregelen. Het aantal duikers dat toegang krijgt tot Eiland 4 wordt beperkt. Duikers ontvangen bij aankomst een pas, waarmee zij een parkeerplek op het eiland krijgen. Hierbij geldt het uitgangspunt: Vol = vol. Verkeersregelaars zullen bezoekers aan beide zijde van de Baambrugse Zuwe op de hoogte houden. Je kunt ook zelf een actueel beeld krijgen van de verkeersdrukte via Google Maps. Zoek de locatie op (bijvoorbeeld Zandeiland 4) en klik bij de kaartlaag op het icoontje Verkeer. Hoe roder de lijn op de weg, hoe drukker het is.

Toezicht op toegang eilanden

Verder wordt het aantal automobilisten, dat met een trailer naar de botenhelling komt, beperkt tot 20 zodat er voldoende ruimte blijft om te manoeuvreren. Er wordt de hele dag gecontroleerd en bij overtreding wordt meteen beboet. Beveiligers houden daarnaast de hele dag toezicht op het aantal bezoekers op de zandeilanden 1, 2, 4 en 5. Om de toegankelijkheid voor hulpdiensten te borgen zien zij er op toe dat fietsen, bromfietsen en scooters vóór de toegangsbrug worden geparkeerd. Bezoekers worden zo nodig op hun gedrag aangesproken. Als deze ruimte niet meer gewaarborgd wordt, worden nieuwe bezoekers niet meer toegelaten. De maatregelen staan ook op de Facebookpagina van AIRdiving.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht