Jolanda zet Vinkeveense plassen op de wereldkaart met artikel in Washington Post

Dit bericht is geplaatst op 30 augustus 2020
Jolanda zet Vinkeveense plassen op de wereldkaart met artikel in Washington Post

Haar ode bereikte honderdduizenden lezers wereldwijd.

De Vinkeveense plassen staan in de Washington Post. Dat is niet de verdienste van Scuba-Academie, Airdiving of Duikersgids maar van Jolanda de Hooge. Via de Facebooksite 'Girls that Scuba' werd ze uitgenodigd om mee te doen met een foto en uitleg over haar favoriete duikstek in corona-tijd. Haar ode aan de Vinkeveense plassen bereikte honderdduizenden lezers wereldwijd. 

Duiken in de Vinkeveense plassen

"En dan sta ik gewoon met mijn favoriete duikstek in de Washington Post!" Je zou het maar van jezelf kunnen zeggen. Jolanda de Hooge kan dat en daar is ze erg trots op. Ze postte haar ervaring op Facebook en ontving meteen een stroom aan positieve reacties. Jolanda woont in Amsterdam en kiest elk jaar een mooie tropische duikbestemming om op vakantie te gaan. Dit jaar zou het Bonaire worden, maar corona gooide roet in het eten. Het leidde tot een herontdekking van de Nederlandse duikstekken, met Eiland 4 in de Vinkeveense plassen als favoriete duiklocatie. Wat voor Jolanda geldt, geldt voor heel veel Nederlandse duikers. Duiken in Nederland is dit jaar de norm. Wat is jouw favoriete duikstek in corona-tijden? 

The Washington Post

Hoeveel mensen door haar nu van 'that sweet water lake near the village of Vinkeveen, close to Amsterdam' hebben gehoord is moeilijk te zeggen. Maar het zijn er veel, heel veel. De zondageditie van de Washington Post heeft een oplage van meer dan 1 miljoen. Op andere dagen worden makkelijk 600.000 mensen bereikt en daar komen de online lezers nog bij. De status van de Washington Post is vergelijkbaar met die van The New York Times. De Post verkreeg wereldwijde faam in het begin van de jaren zeventig door de verslaglegging van het Watergateschandaal, wat uiteindelijk leidde tot het aftreden van president Nixon. De bijdrage van Jolanda staat zowel in de online als in de papieren versie. Je kunt het hele artikel hier lezen. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht